Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 14 Şubat 2013, Perşembe 09:21 tarihinde eklendi. 2203 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Canan Aydoğan’ın sergisi Cemal Reşit Rey’de

Lüleburgalılar’ın da yakından tanıdığı isim olan Ressam Canan Aydoğan Resim Sergisi 15 Şubat Cuma günü İstanbul Cemal Reşit Rey (CRR) Salonu’nda açılacak. Saat 18.30’da açılacak olan sergiyse Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ta katılacak.
Canan Aydoğan’ın sergisi Cemal Reşit Rey’de
 
 
Ertan BAYER-
 Canan Aydoğan kimdir ?
Trabzon’da doğan Canan Aydogan, Lüleburgaz lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul’da İktisat ve pedegoji eğitimini tamamladı.
Çalışmalarında cesur ve kendi dünyasının renklerini kullanan sanatçının resimleri empresyonizmi simgelemektedir.
Eserlerinde düşünsel gelişimi yansıtma eğiliminde olan sanatçı, dışa vurumcu fırça darbeleriyle insanları, kenti, gizli yüzleri iç dünya gerçekliğini yansıtmaktadır.
Portrelerin betimleyici değil temsili işlevini öne çıkaran bir anlatıma dönüştüren Aydoğan’ın eserlerindeki kimliksiz yüzler sanatçı duyarlılığının dağınık halinin kadına yansıtılan ve tanımsız bırakılan portreleridir.
Belirgin bir şekle bürünmeyen portreler, dengelerin kırıldığı noktada beklenti ve düşe dönmektedir..
Sanatı her alanda yaşam çizgisi haline getiren sanatçı kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
AKBANK SANAT Merkezi’nde Organizasyon Yöneticisi olarak görevini sürdüren Aydoğan’ın resim çalışmalarındaki sezgisel ve özgür ruhu, sanatın her alanında (Müzik, Dans, Tiyatro, Film gibi) gerçekleştirdiği projelere de yansıyor.
Karma ve grup olmak üzere birçok sergiye katılan sanatçı daha sonra yapmış olduğu sergilerde özel projelere yer verdi. Bunların içinde,
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek