Bu haber 24 Ağustos 2021, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 494 kez okundu.
Turgutbey’ de mısırların adaptasyonu için tarla günü düzenlendi
Lüleburgaz’a bağlı Turgutbey köyünde Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Yerli ve Milli silajlık mısır çeşitlerinin Lüleburgaz’a adaptasyonunun belirlenmesi, tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacı ile Tarla Günü etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet AKSOY,Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ulaş AY, Lüleburgaz İlçe Müdürü Ali DOĞAN, Şube ve İlçe Müdürleri, Sakarya Mısır Araştırma EnstitüsüMüdürlüğüAr-Ge KoordinatörüZiraat Yüksek Mühendisi Ahmet DUMAN, Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali DERMENCİ,Turgutbey Köyü Muhtarı Erol KANBER, Kırklareli Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri, Kırklareli Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ve üreticileri katılım sağladı.
Turgutbey Köyü’nde mısırların adaptasyonu için önder olan çiftçinin 8 dekarlık arazinde AGA, HACIBEY, SAMADA07, ADA523 mısır çeşitlerinin adapte olabildiği belirlendi.
Törende konuşma yapan Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ar-Ge Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Duman; geliştirilen yerli çeşitlerin piyasada bulunan çeşitlerden geri kalmadığını, özellikle AGA çeşidinde doğru bakım ile 10 ton mısır silajı verimi olduğunu belirtti.
Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Lüleburgaz İlçe Müdürü Ali Doğan konuşmalarında yerli ve milli çeşitlerin önemine vurgu yaparak çiftçilerimizin yerli çeşitlere sahip çıkmalarını istediler. Etkinlik yapılan konuşmaların ardından çeşit tanıtımları ve ikram ile sona erdi.
Ertan BAYER
|