Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Ekim 2021, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 460 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 1-10 ton arası su kullanım ücretine zam yapılmadı

Lüleburgaz Belediye Meclisi son bir yılda elektrikten akaryakıta ve gıda fiyatlarına kadar çok sayıda alanda yaşanan yüksek artışlara rağmen su faturalarına zam yapmadı. Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda su faturalarına zam yapılmazken, su kaynaklarının her geçen gün azalması göz önüne alınarak 10 metreküpten sonraki su kullanım bedellerine kademeli olarak belirli oranlarda artışlar uygulandı. Bu kararla birlikte 1 ile 10 metreküp arasındaki su kullanım bedellerinde son 3 yılda sadece yüzde 9 artış olmuş oldu.
Lüleburgaz’da 1-10 ton arası su kullanım ücretine zam yapılmadı  

Türkiye’de son 1 yılda elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıda fiyatlarına kadar yaşanan yüksek orandaki artışlara rağmen Lüleburgaz Belediye Meclisi su faturalarıyla ilgili önemli bir karar aldı. LYKA’da düzenlenen Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Oturumu’nda meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı kararla su faturalarına zam yapılmadı. Alınan karar sonucunda 1 ile 10 metreküp arasındaki su kullanım bedelleri geçtiğimiz yılki ücret tarifesiyle geçerli oldu. Birçok alanda yaşanan yüksek fiyat artışlarına karşı duran Lüleburgaz Belediyesi, bir kez daha halkının yanında olduğunu gösterdi.

 

1 ile 10 metreküp arası aynı kaldı

 

Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar sonucunda meskenlerde halihazırda 3 lira 80 kuruş olan 1 ile 10 metreküp arası su kullanım bedeli aynı kaldı. Bunun yanı sıra her geçen gün su kaynaklarının gerek yağışlar, gerek insan faktörü sonucunda azalması ve yok olması da dikkate alınarak, 11-20 metreküparası, 21-30metreküpve 31 metreküpten fazla kullanımları için metreküpbaşınaartış uygulandı. Bu doğrultuda 11-20 metreküparası su kullanımı metreküpbaşına 4.90 TL’den 5.50 TL’ye, 21-30 metreküparası su kullanımı metreküpbaşına 6 TL’den 6.50 TL’ye, 31 metreküpten fazla su kullanımı metreküpbaşına 7.65 TL’den 8.50 TL’ye yükseltildi.

 

Su tasarrufu vurgusu!

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ayfer Küçükhan, Lüleburgaz’ın yüzde 80’inin 10 metreküpve altında su kullandığını belirtti. Kullanılabilir su kaynaklarının her geçen gün azaldığına dikkat çeken Küçükhan, vatandaşlara da su kullanımında tasarruf çağrısında bulundu. Küçükhan, “10 metreküpten sonraki su kullanım bedellerinde artış yapmamızın nedeni su kaynaklarının her geçen gün daha da azalmasıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızın içme suyunu tasarruflu kullanmaya devam etmelerini sağlamak öncelikli hedefimizdir” dedi. 

 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek