Trakya'da yılbaşı öncesi fiyat ve etiket denetimi yapıldı
Askeralma Müdürü Yardımcısından  Vali Turan’a ziyaret
Refleksia Halı ve Mobilya'da Yeni Yıl Kampanyası!
Zabıtadan dilenci operasyonu
Bu haber 29 Ekim 2021, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 2175 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gribe ‘DEVA’ Bitkiler

Soğuk havaların baş gösterdiği sonbahar ve kış aylarında Covid-19 belirtileri ile karıştırabileceğimiz gribe karşı tüketebileceğimiz bitkisel çayları Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Deva Baharatçılık sizler için derledi.
Gribe ‘DEVA’ Bitkiler  

Lüleburgaz Özerler Mahallesi Fındıklı sokakta faaliyet gösteren Deva Baharatçılığın sahibi Mustafa Susamcı, bizler için birbirinden çeşitli soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen bitki çaylarını listeledi.

IHLAMUR

Deva Baharatçılığın sahibi Mustafa Susamcı gribe ve soğuk algınlığına karşı derlediği bitki çaylarının başında ilk öncelikle Ihlamur geliyor.

 Mustafa Susamcı yaptığı açıklamada ilk öncelikle ıhlamurdan bahsederek; “Enfeksiyon ağız ve boğaz bölgesindeyken savunma sağlar. İltihap giderici özelliği vardır. Hastalıklara sebep olan mikropların terleme yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Acı biberle karıştırılıp tüketilmesi terlemenin şiddetini artırır. İçerdiği müsilaj sayesinde boğaz tahrişini, flavanoitler sayesinde ise tahriş olan boğazın onarılmasını sağlar. Nefes açıcı özellikte bir bitki çayı olan ıhlamur çayı, bronşların yumuşamasını da sağlar. Solunum yollarındaki tahrişi de aynı özelliği sayesinde giderir. Öksürüğe sebep olan bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar. Metabolizmayı kuvvetlendirerek vücut direncini artırır, kan dolaşımını hızlandırır. Düzenli olarak ıhlamur çayı tüketen insanlar, kış aylarında çok fazla üşümezler.” dedi.

EKİNEZYA ÇAYI

Mustafa Susamcı, bir diğer önemli bitki çayının Ekinezya olduğunu belirtti. Susamcı; “Soğuk algınlığına karşı en iyi korumalardan biri ekinezya. İçerdiği glukoproteinler bağışıklık sistemini koruyor. Ancak ekinezyanın hasta olmadan önce tüketilmesi gerekiyor. Ekinezya, bağışıklığı, tüketilmeye başladıktan 2-3 hafta sonra korumaya başlar. Belli bir düzende tüketilmesi gerekir.” dedi.

ADAÇAYI

Bir diğer önemli bitki çaylarından biride adaçayı. Sususamcı adaçayının faydaları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Soğuk algınlığına iyi gelen ve bağışıklığı güçlendiren adaçayı ile naneden yapılan çay vücut ısısının yükseltilmesine ve terlemeye yardımcı olur. Vücudun kendini onarmasını ve yenilemesini destekler. Rosmarinik asit başta olmak üzere içerdiği camfor ve carnosol gibi bileşenler sayesinde, antioksidan ve antiinflamatuvar etkilere sahiptir. Kronik inflamasyonun (yangının) neden olduğu hastalıklara karşı bizi korur. Çayının gargara yapılarak, ağız yaraları ve boğaz ağrıları için kullanılması önerilir.” dedi.

KUŞBURNU

Kuşburnu çayının’da çok fazla etkisinin olduğunu belirten Susamcı; “Limonun 60 katı kadar fazla C vitamini içeren kuşburnu meyvesinin soğuk algınlığından korumada ve iyileşmesinde içerdiği C vitamini sayesinde olduğu bilinmektedir. Yapısında bol miktarda bulunan C vitamini, polifenoller ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut direncini artırıyor. Sinir sisteminde, hücre yenilenmesinde fayda sağlıyor.” dedi.

Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek