Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 06 Aralık 2021, Pazartesi 09:28 tarihinde eklendi. 459 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BELEDİYE’DEN “SAYIŞTAY RAPORLARI” AÇIKLAMASI

Lüleburgaz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Lüleburgaz Belediyesi’nin Sayış Raporları haber yapılması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
BELEDİYE’DEN “SAYIŞTAY RAPORLARI” AÇIKLAMASI  

Kamu zararının olmadığı vurgusunun yapıldığı açıklama şöyle; “04.12.2021 tarihinde bir yerel gazetede “Sayıştay belediyede ne buldu?” başlıklı habere ilişkin basın açıklamamızı basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Söz konusu haberde “Sayıştay’ın 2020 denetim raporunda belediyemizin 340 milyon 846 bin 19 TL’lik değerindeki maddi varlığına amortisman ayırmadığı ve varlıkların toplam değeri ile ayrılan amortismanın değerleri arasındaki farkın 930 bin 395 TL olduğu” belirtilmiştir. Sayıştay denetimi sonucundaki rapor doğrultusunda belediyemizin konuyla ilgili kamuoyunda oluşabilecek soru işaretlerinin giderilmesi için açıklama yapması zorunlu olmuştur.

 

Sayıştay’ın 2020 yılına ilişkin hazırlamış olduğu raporunda; belediyemizin geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının “Denetim Görüşünün Dayanağı Bulgular” bölümünde belirtilen hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.

 

Sayıştay raporları Sayıştay’ın internet sitesinde şeffaf bir şekilde yayınlanmaktadır. Vatandaşlarımız belediyelerle ilgili raporlara kolaylıkla erişim sağlayabilir. Raporlar incelendiğinde bahse konu durumun sadece belediyemizde olmadığı, hemen hemen bütün belediyelerde bulunduğu görülecektir.

 

Haberde belirtilen “DENETİM GÖRÜŞÜNÜN DAYANAĞI BULGULAR” kısmında sadece “Maddi Duran Varlıkların Bir Kısmı İçin Amortisman Payı Ayrılmadığı veya Fazla Ayrıldığı yer almamıştır. Bununla birlikte “DİĞER BULGULAR” kısmında da Telekomünikasyon Altyapı ve Şebekelerinden Geçiş Hakkı Bedellerinin Alınmaması ve Belediye Sınırları İçinde Faaliyet Gösteren Doğalgaz Dağıtım Şirketine Ortak Olunmaması kısımları da yer almıştır. Her 3 bulgu da öneri olarak sunulmuştur. Kamuoyuna şeffaf bir şekilde duyurulan Sayıştay raporu okunduğunda belediyemizin tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içermesinin yanı sıra hiçbir şekilde belediyemizde KAMU ZARARININ OLMADIĞI GÖRÜLECEKTİR. “

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek