Kırklareli Nüfus Müdürü Atay'dan
Rüzgardan uçan çadır korkuttu
Müşerref Süzen toprağa verildi
Milletvekili Özkan saha çalışmalarına devam ediyor
Bu haber 09 Aralık 2021, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 731 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atalık tohumlar toprakla buluşacak

Lüleburgaz Belediyesi belediyeler ve çeşitli kuruluşlardan aldığı atalık tohumları belediyeye ait serada ekmeye başladı. Aralarında domates, börülce, barbunya ve fasulye gibi sebzelerin olduğu ürünler yetiştirildikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Ayrıca tohum bankacılığı kapsamında ürünlerden alınacak tohumlar saklanarak gelecek nesillere aktarılacak.
Atalık tohumlar toprakla buluşacak  

 Lüleburgaz Belediyesi “Üreten Belediye” anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan 300 dönümden fazla arazide ayçiçeği ve buğday ekimi, diğer yandan ise kendisine ait bir başka tarımsal arazilerde çeşitli sebze ve meyveler yetiştiren Lüleburgaz Belediyesi, tohum bankacılığı konusunda da önemli bir adım attı. Belediye bu kapsamda iş birliği içerisinde olduğu belediyeler ve çeşitli kuruluşlardan yüzlerce atalık tohum aldı.

 Yüzlerce tohum serada yetiştiriliyor 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinesinde devam eden çalışmalar doğrultusunda Lüleburgaz Belediyesi’nin serasında yüzlerce atalık tohum yetiştirilmeye başlandı. Yetiştirilen tohumlar arasında mor süs biberi, domates, börülce, kapya biber, beyaz patlıcan, barbunya ve kuru fasulye gibi çok sayıda çeşit bulunuyor.

 Sevgi Mutfağı’na gönderilecek

 Serada yetiştirilen tohumlar ürün verdikten sonra ise Lüleburgaz Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara her gün sıcak yemek hazırlanan Sevgi Mutfağı’na gönderilecek. Ürünler Sevgi Mutfağı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına gönderilecek.

 Tohum bankacılığı için önemli adım

 Lüleburgaz Belediyesi’nin bu uygulamasıyla sadece ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olunmayacak aynı zamanda tohum bankacılığı için önemli bir adım atılacak. Her üründen ayrılan tohumlar özel koşullarda saklanarak gelecek kuşaklara aktarılacak. 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek