Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 31 Aralık 2021, Cuma 09:33 tarihinde eklendi. 537 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli Valisi Osman Bilgin; -“Mağdur vatandaşlara her türlü destek sağlandı”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, dün tekrar Lüleburgaz’daki afet bölgesine gelerek mağdur olan vatandaşların evlerini ziyaret etti. Vali Bilgin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada mağdur vatandaşlara ilk etapta 5 bin lira destek vereceklerini, telef olan hayvanların yerine yenisinin bedavadan temin edileceğini, dere ıslahının Ocak ayında gerçekleştirilecek ihaleden sonra yapılacağını ve gerekli yakacak yardımı ile eşya yardımının temin edileceğini söyledi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin;  -“Mağdur vatandaşlara her türlü destek sağlandı”  

Lüleburgaz’da 28 Aralık 2021 Salı Günü yağan ve metrekareye yaklaşık 80 kilo yağış düşen yoğun yağmurdan dolayı, akşam saatlerinde Lüleburgaz Deresi taşmış, Yıldırım Mahallesi Küme Evler mevkiinde ki birçok ev sel suları altından kalarak vatandaşlar mahsur kalmıştı. Olayın ardından evlerinde mahsur kalan 304 vatandaş sağ salim kurtarılarak misafirhanelere ve akrabalarının yanlarına götürüldü.

Dün sel sularının çekilmesinin ardından ortaya çıkan görüntü hem yürekleri sızlatırken, hem de afetin etkisini gözler önüne serdi. Ayrıca bölgede 3 evin ise yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı görüldü.

Dün saat 12.30 sıralarında tekrardan Lüleburgaz’daki afet bölgesine gelen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, hasar gören vatandaşların evlerini ziyaret ederek hasar tespiti yaptı. Vali Bilgin, gerekli yardımların başladığını belirterek basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Osman Bilgin’in Basın Mensuplarına yaptığı açıklama şu şekilde;

 

“3 EV YIKILMA TEHLİKESİ İLE KARŞIYA KARŞIYA”

“Lüleburgaz İlçemize ve halkımıza geçmiş olsun. Malumunuz olduğu üzere dünde alandaydın. Yıldırım Mahallemiz ve Durak Mahallemizde. İki mahallemizde de yağan yoğun yağışa bağlı olarak maalesef sel felaketi oluştu ve bu sel felaketi sonucunda da özellikle Yıldırım Mahallemizdeki evlerin zemin katları sular altında kaldı. Özellikle 3 evimizde 1 ev kesin olmakla birlikte 3 ev yıkılma tehlikesi ile karşıya karşıya. Zaten dün 304 vatandaşımızı tahliye etmiştik o konuda her hangi bir sorun yok. Misafirhanelerimizde ve kendi akrabalarının yanında vatandaşlarımız dün gece geceyi buralarda geçirdiler. Her türlü gıda ihtiyaçlarını çocukların okul ile ilgili ihtiyaçlarını karşıladık.”

“150’YE YAKIN ÇALIŞANIMIZ İLE BURADAYIZ”

“Ayrıca bugün burada 150’ye yakın çalışanımız ile buradayız. Evlerin temizliğini yapan elemanlarımızdan tutun da yine hasar tespit çalışmalarını yapan elemanlarımız, aynı zamanda iş makinelerimiz, yolların tahrip olduğunu görüyorsunuz yolları yapan iş makinelerimiz ve buradaki hafriyatları kaldıran arkadaşlarımız var. Kısaca özetleyecek olursak burada özellikle su taşkının olduğu derenin kontrol altına alınması için bir tahkimat yaptık ve tahkimatla birlikte bölgenin sel ile ilgili oluşabilecek riskleri önlemiş olduk. Bunun akabinde oluşan hasarları ortadan kaldırmak içinde önce tespit çalışmalarına akabinde de moloz kaldırma, tahrip olan eşyaların kaldırılması ve evlerin temizliğini burada kamu kurum kuruluşlarımız, belediyemiz ile hep birlikte el ele vererek yapmaktayız. Burada özellikle Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimizde büyük özveri ile çalışıyorlar.”

“İLK ETAPTA 5’ER BİN LİRA YARDIM YAPIYORUZ”

“Burada vidanjör ile özellikle bu mahallede kanalizasyon yoktu. Belediyemiz vidanjörler ile kanalizasyonların fosseptik çukurlarını boşalttılar. Ayrıca burada zarar gören tüm vatandaşlarımıza ilk etapta 5’er bin lira yardım yapıyoruz devletimiz olarak valilik olarak. Ayrıca burada eşyası zarar gören tüm vatandaşlarımızın eşyalarının alınmasını sağlayacağız talimat verildi bununla ilgili. Kömür, odun gibi yakacak ihtiyaçlarının tümünü karşılıyoruz. Yani vatandaşlarımızın tüm mağduriyetini gideriyoruz. Bu konuda en ufak sorun yok.”

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”

“Ayrıca az önce dediğimiz gibi yollarda ciddi bozulmalar oldu. Bu bozulmaları hem İl Özel İdare Ekiplerimiz, hem Karayolları ekiplerimiz, hem Belediyemiz hem de Devlet Su İşleri Müdürlüğümüzün(DSİ) ekipleri çalışıyor. Aynı zamanda özel sektörden de yardım aldık. Burada hemen şimdi yollarımızın kaplamasını, altyapısını yapacağız. Bu sorunu da gidermiş olacağız. Kısaca hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak.”

“DURAK MAHALLESİNDE DE 3 VATANDAŞIMIZIN EŞYALARI TAHRİP OLDU”

Ayrıca Durak Mahallesinde de 3 vatandaşımızın eşyaları maalesef tahrip oldu. Onları da şimdi temin ettik bugün veya yarın evlerine teslim edeceğiz. Diğer 38 vatandaşımızın da kömür değil de odun talepleri var onları karşılayacağız.”

TELEF OLAN HAYVANLARI VALİLİK KARŞILAYACAK

“Yıldırım Mahallesinde 10 tane küçükbaş hayvan telef olmuştu. Bunu da bedava karşılıyoruz yine valiliğimiz olarak. Ayrıca birde 1 tanede büyükbaş hayvan telef olmuştu ve onu da bir çiftlik sahibinden temin ederek karşılıyoruz. Aynı zamanda bunların tüm yem ihtiyaçlarını yine devletimiz olarak karşılıyoruz.”

“CUMHURBAŞKANI VE İÇ İŞLERİ BAKANIMIZIN SELAMI VAR”

“Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve İç İşleri Bakanımızın da selamları var. Bölge ile ilgili hem dün Sayın İç İşleri Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı Bey Efendi buradaydı. Onları da sizlere iletmek istiyorum. Bu yardımları onların talimatları ile yapıyoruz. Burada görev alan tüm kamu kurum kuruluşlarına, belediyemize,  sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle açtığımız yardım hesabına yardım yapanlara, İlimizde ki şirket sahiplerine sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”

“BELEDİYENİN VE DİĞER KAMU KURUMLARININ SUÇU YOK”

“Ayrıca burada söz konusu olan derenin ıslahı ile ilgili çalışma aslında planlanıyordu ve maalesef ki ihale iptalleri oldu 2-3 defa. Şuanda da 11 Ocakta yeni bir ihale yapılacak. Bu ihale yapıldıktan sonrada buranın ıslahı ile ilgili çalışma tamamlanması ile birlikte tatbikî buranın temel sorunu çözülmüş olacak. Ancak özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Ülkemizde yaşanan bazı felaketler de olduğu gibi burada da yine yapılan binaların çoğu dere kotunun altında yapılmış. Burada belediyemizin de ve diğer kamu kurum kuruluşlarımızın da suçu, günahı yok. Daha sonradan imar affından yararlanılmış ve resmileşmiş binalar. Maalesef yapılırken usule uygun yapılmadığı için böyle bir sıkıntı olmuş. Bundan sonra da özellikle vatandaşlarımızı bu konuda duyarlılığa davet etme istiyorum. Özellikle dere kotlarına dikkat etmelerini ve dere kotunun altında ev yapmamalarını diliyorum.” diyerek basın açıklamasını tamamladı.

Vali Bilgin, basın mensuplarına yaptığı açıklamaların ardından saat 14.00’da bölgeden ayrıldı.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek