Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Ocak 2022, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 1203 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Minibüs ücreti 4,50 TL odu!

Lüleburgaz Belediye Meclisine ilgili komisyonda görüşüldükten sonra gelen yeni şehir içi minibüs fiyat tarifesi, oy birliği ile kabul edildi. Yeni fiyat tarifesine göre sivil yolcu ücreti 4,50 TL olurken, Öğrenci Ücreti ise 3,25 TL oldu. Öte yandan CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Gazeteci Ertan Bayer ise öğrenci ve sivil ücret farkının fazla açılmaması gerektiğini belirterek bu durumun hem öğrenciler için hem de minibüs şoförleri için mağduriyete yaratabileceğini söyledi.
Minibüs ücreti 4,50 TL odu!  

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) 6 Ocak 2022  Perşembe günü saat 18.00’da gerçekleştirilen 2022 yılı Ocak Ayı 2. Lüleburgaz Belediye Meclis Toplantısı’nda, yeni şehir içi minibüs fiyat tarifesi belli oldu.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra meclise gelen önerge, oy çokluğu ile kabul edilerek, sivil yolcu ücreti 4,50 TL, öğrenci ücreti ise 3,25 TL oldu.

 

“BU FARKI AÇMAMAK LAZIM”

 

Öte yandan CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Gazeteci Ertan Bayer, mecliste söz alarak sivil ve öğrenci yolcu ücretinin fiyat farkının fazla açılmaması gerektiğini belirterek İstanbul’da yaşanan sıkıntıları da görmek gerektiğini söyledi.

 

Bu durumun sürekli öğrencileri almak zorunda kalan minibüs şoförlerini de zor durumda bırakabileceğini de vurgulayan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Gazeteci Ertan Bayer konuşmasında; “Öğrenci ve sivil ücreti 1,25 farka çıkmış. Bu aradaki baremi önümüzdeki yıllarda biraz daha aştığımız zaman, bazı minibüs şoförü arkadaşlarımız sürekli öğrencileri aldığı için mağdur olacak. İster istemez önceliği sivil yolcu olacak. . Önümüzdeki günlerde veya yıllarda bu konu tekrar meclise gelecek.  Aradaki baremi açmazsak daha iyi olur Sürekli öğrenci yolcu almak zorunda kalan minibüs şoförleri için mağduriyette olabilir. Haberlerden izlediğimiz kadarıyla İstanbul’da bazı minibüs şoförleri öğrencileri almayarak sivilleri alıyorlarmış. Lüleburgaz’da da önümüzdeki yıllarda böyle şeyler olabilir.  Bu nedenle bu farkı açmamak lazım.” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek