Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Ocak 2022, Pazartesi 09:37 tarihinde eklendi. 497 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Motosiklet gitti bisiklet kaldı, LYMBA ismi LYBA oldu

Lüleburgaz Belediye Meclisinde geçen karar ile Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nin(LYMBA) adı oldu Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi(LYBA).
Motosiklet gitti bisiklet kaldı, LYMBA ismi  LYBA oldu  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Lüleburgaz’da 2017 yılında açılan ancak Motosiklet pistinin hatalı olduğu iddiasıyla motosiklet parkuru kullanılamayan LYMBA’nın ismi ‘Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi’ (LYBA) olarak değiştirildi. Komisyon raporunda akademinin isminin ‘çevre dostu bisiklet kullanımını daha da yaygınlaştırmak, tesiste motorlu araç kullanımının bisiklet kullanıcıları ve yayalar açısından arz edebileceği tehlikeyi önlemek ve yaşanabilecek kazaları engellemek amacıyla’ değiştirildiği belirtildi.

 

Öte yandan bazı vatandaşlar; “Zaten motosiklet parkuru hatalı yapıldığından dolayı kullanılamıyordu. Şimdi Çevre Kirliliği bahanesine mi öne sürdüler. Hatalı yaptık kapattık diyemediler mi?” dediler.

 

Bilindiği gibi 2014-2019 Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kalecik’te yerel basına yaptığı açıklamada LYMBA’nın motosiklet pistinin hatalı olduğunu kabulün de hatalı bir şekilde yaptığını söylemişti.

 

Mustafa Kalecik, görev yaptığı süre içerisinde de buranın düzeltilmesi için Lüleburgaz Belediyesi’ne dilekçe vermişti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek