NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 25 Şubat 2022, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 10869 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERKEZ BANKASI 193 AYDIR ENFLASYON HEDEFİNİ TUTTURAMADI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve TV5 Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayat, Kırklareli ziyareti sırasında yaptığı basın açıklamasında “Merkez Bankası 193 aydın enflasyon hedefini tutturamadı. 16 yıldan beri hep karavana” dedi.
MERKEZ BANKASI 193 AYDIR ENFLASYON HEDEFİNİ TUTTURAMADI  

Merkezi Bankası’nın 2006 yılından beri enflasyon hedeflerini tutturamadığını da belirten Yılmaz Bayat yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Merkez Bankası yüzde 5 orta vadeli enflasyon hedefi ilk olarak 5 Aralık 2005 tarihli Para Politikaları Kurulu metninde telaffuz edildi ve 2006 yılsonu için enflasyon hedefi yüzde 5 olarak ilan edildi.  Ancak aradan geçen 16 yılı aşkın (193 ay) zamana rağmen halen bu hedefe ulaşılamadı.

EKONOMİNİN KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNİ DÜŞÜNENLERİN ORANI YÜZDE 76

 Metropoll anketine göre, ocak ayında ekonominin iyi yönetildiğini düşünenlerin oranı yüzde 20 seviyesinde.  Seçmenin yüzde 76’sı ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

 GENÇLERİN YÜZDE 72’Sİ BAŞKA BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYOR

 "Türkiye Gençlik Araştırması 2021" başlıklı araştırmanın sonuçlarına göre, gençlerin yaklaşık yüzde 72.9'u fırsat verilse veya imkânı olsa Türkiye dışındaki bir ülkede yaşamak istiyor.

TÜİK'E GÖRE VATANDAŞIN KARAMSARLIĞI ARTIYOR

 TÜİK ‘2021 Yaşam Memnuniyeti Araştırması’ verilerine göre, “Bir yıl sonra yaşamınız nasıl olacak?” sorusuna “Daha iyi olacak” yanıtını verenlerin oranı 2020’de yüzde 29 seviyesindeyken 2021’de yüzde 20’ye düştü. • Yaşamının bir yıl sonra daha kötü olacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 21’den yüzde 33.8’e çıktı.

Rakamları tersten de yazsak düz de yazsak hep aynı sonuç.. Bu enflasyon hedefi hiç tutmuyor…dedi.

Yılmaz Bayat  sözlerini Saadet Partisi Yeni Sloganı ile tamamlayarak “’ADİL DEVLET, ADİL PAYLAŞIM SENİNLE OLUR.’ dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek