NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 08 Mart 2022, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 11464 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gübre ve mazot fiyatı düşürülmezse ekmek 10 TL olur

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı M. Şener Birgün, ülke genelinde sıvı yağda yaşanan kuyruk kavgaların 2 ay sonra ekmek kuyruklarında yaşanmaması için gübre fiyatları ile çiftçiye verilen akaryakıt fiyatlarının yüzde 75 azaltılması gerektiğini söyledi.
Gübre ve mazot fiyatı düşürülmezse ekmek 10 TL olur  

Türkiye’nin çok yakın zamana kadar tarım alanında dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri olduğunu da belirten Başkan M. Şener Birgün; “Türkiye yanlış tarım politikaları yüzünden buğdayı ve ayçiçeğini ithal eden ülke oldu. Oysa şu an çiftçiye verilen akaryakıttan ÖDV ve KDV kaldırıldığında, gübre fiyatları yüzde 75 düşürüldüğünde, ithal edilen buğdaya verilen fiyatın yarısı Türk çiftçisine verildiğine ülkemiz zaten dışa bağımlı kalmaz. “dedi.

Türkiye’nin buğday ithalatını Rusya’dan ve Ukrayna’dan yaptığını  bu ülkelerin de savaş içinde olduğu için bu yıl dışarıya buğday  ve  ayçiçeği satmayacaklarının beklendiğini vurgulayan Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı M. Şener Birgün; Geçtiğimiz yıl buğday 5 TL’den alınmalıydı. Çiftçiye verilen akaryakıttan KDV ve ÖTV kaldırılmalıydı. Gübre ve tohum fiyatları yüzde 75 indirilmeliydi. Şimdi Nisan ayında ayçiçeği ekimi  var.  Buğdayda gübreleme zamanı. Bir an önce bu dediklerimiz uygulanmalı. O zaman hem son bir haftadan bir etkili olan sıvı yağ krizi azalır ve önümüzdeki yıl bu yaşanmaz. Hem de Bir iki ay içinde 10 TL olması beklenen ekmeğin fiyat artışı engellenmiş olur. Aksi halde ekmek bir iki ay gibi kısa bir süre içinde 10 TL olur” diyerek sözlerini tamamladı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek