Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 09 Mart 2022, Çarşamba 09:25 tarihinde eklendi. 327 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz, 8 Martı Böyle kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Lüleburgaz Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe onlarca kadın ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları(STK) katılarak hem kadın haklarına dikkat çektiler, hem tören alınana çelenk bıraktılar hem de Kongre Meydanında halay çektiler.
Lüleburgaz,  8 Martı Böyle kutladı  

Gerçekleştirilen etkinlik dün saat 12.30’da Lüleburgaz Belediyesi önünde başladı. Lüleburgaz Belediyesi önünde Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve eşi, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, CHP Kadın Kolları Yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Nurdan Aksakal ve yönetimi, Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yazgülü Tunar Tokmak, Lüleburgaz Kadın Platformu Üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Derneği Lüleburgaz Şubesi, belediyenin kadın çalışanları ve onlarca Lüleburgazlı kadın katılım gösterdi.

ZÜBEYDE HANIM PARKINA YÜRÜDÜLER

Belediye önünde toplanan kalabalık ellerindeki pankart ve dövizler ile sloganlar atarak Zübeyde Hanım Parkına yürüdü. Parkta, gerçekleştirilen basın açıklaması ve saygı duruşunun ardından kadınlar, Zübeyde Hanım Büstüne ellerindeki karanfilleri bıraktı.

TÖREN ALININA ÇELENK BIRAKILDI

Parkta gerçekleştirilen etkinliğin ardından kalabalık tören alanına doğru yürüdü. Tören Alanında tekrardan gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının okunmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer Belediye Çelengini tören alanında bulunan Atatürk Heykeli önüne bıraktı.

KONGRE MEYDANINDA HALAY ÇEKTİLER

Tören Alanında gerçekleştirilen törenin ardından sloganlar atarak Kongre Meydanına geldi. Kongre Meydanında da tekrardan basın açıklamasının okunmasının ardından ‘Aman Bre Deryalar’ adlı balkan türküsü çalınarak Belediye Başkanı Murat Gerenli ile eşi, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ve onlarca kadın halay çekerek kadınlar gününü kutladı.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek