Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 23 Mart 2022, Çarşamba 09:12 tarihinde eklendi. 481 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Köylere 4 milyon lira bütçe

Lüleburgaz Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde yapılan toplantıya katılan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Saygun Ersin, 2021 yılı performans programını değerlendirdikten sonra 2022 yılı bütçesi hakkında bilgilendirme yaptı. Bu yıl köylere 4 milyon lirayı gecik bütçe ayrıldı.
Köylere 4 milyon lira bütçe  

Meclis Üyesi Saygun Ersin 21 Mart 2022 Pazartesi günü saat 12.30’da Yeni Mahallesi Fatih 4. Ara Sokakta bulunan Lüleburgaz Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

LÜLEBURGAZ KÖYLERİNE 4 MİLYON LİRA AYRILDI

Saygun Ersin, köy muhtarlarının sorunlarını dinleyerek çözümleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bu yıl Kırklareli İl Genel Meclis bütçesinden Lüleburgaz’a düşen payın 4 milyon 342 bin 180 lira olduğunu ve köylerin kilit parke taşı, Ceylanköy, Umurca, Kayabeyli köylerinin yarım kalan kanalizasyon yapımlarını, yaz aylarında sivrisinek ve karasinekler ile mücadele için 25 köye ULV cihazı alımı, köy meydanlarındaki kadın ve erkek tuvaleti yapımı, içme suyu ilave şebeke hattı yapımı, paratoner yapımı, mezarlık duvarlarının yapımı ve tamiri, su pompaları için güneş enerjisi panel yapımı, çocuk oyun parkları yapımı için planlandığını söyledi.

Yine köy muhtarlarının en büyük sıkıntısı olan yanan su pompalarının tamir parası için bütçeden bu yıl ilk kez ayrılan 150 bin lira parayla bu sorunun çözüldüğünü söyledi.

MUHTARLAR ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEYEMİYOR

Toplantıda köy muhtarları, yapılan son elektrik zamlarından sonra 20 bin liraya varan faturalarını ödeyemediklerini söylediler.

Buna karşılık İl Genel Meclis Üyesi Saygun Ersin, köylerdeki su pompalarının elektrik giderlerinin karşılanması için 2023 yılı bütçesinden her köye belirli bir katkı payı ayrılarak sorunun çözülebileceğini söyledi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek