Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 04 Mart 2013, Pazartesi 09:19 tarihinde eklendi. 1203 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Trakya’yı çöp süpürür gibi süpürelim”

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Lüleburgaz’ı ziyareti sırasında 1 Mart Cuma akşamı Halk Eğitim Merkezi Gençlik Salonu’nda AK Partililerle bir araya geldi.
“Trakya’yı çöp süpürür gibi süpürelim”
Gökhan KAN  - AK Parti Bayrakları ile donatılan salona giren Bakan, kalabalık tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’ın yaptığı hoş geldin konuşmasının ardından İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.
Lüleburgaz’dan İl Başkanlığına getirilen ilk başkan olduğunu belirten Kılavuz, verdiği destek nedeniyle Bakan Müezzinoğlu’na teşekkür etti. “ Bakanımız Müslüman Türk vatandaşı olarak başka bir ülkede Yunanistan’da doğmuş bir hemşerimiz. Lüleburgaz ve Kırklareli olarak bölge coğrafyasından çıkagelmiş Bakanımıza destek vermeye hazırız” dedi.
İl Başkanından sonra konuşan Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan             “Kırklareli’nde, Sayın Bakanımızın dediği gibi un var, yağ var, şeker var, helva yapacak usta da var ama tek eksik birlik olunmasıdır. Bakanımız Ulu Önder Atatürk gibi Yunanistan göçmenidir. Kendisi bu coğrafyanın insanı olarak bizlere ağabeylik yapacak ve hep birlikte el ele büyük hizmetlere imza atacağız. Artık Trakya’da sınırları kaldıracağız. Bakanımızın destekleriyle sağlık hizmetlerinde bir adım daha öne çıkacak, Bölgemize daha fazla hizmet gelmesini sağlayacak ve 2014 Yerel Seçimlerinde de Başbakanımıza Trakya’dan müjde vereceğiz. Ulu Önder bizim hemşerimizdir. Bizler nutuk Atatürkçülüğü yapmadık, Atamızın işaret ettiği işleri yapmaya gayret gösterdik. Esas Atatürkçü biziz, O’nun ilkelerine sahip çıkan da yine biziz” dedi. Lüleburgaz halkına yakışan bir Hükümet Konağı için yoğun uğraşlar verdiklerini ve nihayet geçtiğimiz günlerde şehrin tarihi dokusuna uygun bir Hükümet konağı yapımının yatırım planına alındığının müjdesini verdi.
 
Müezzinoğlu “ Halkın sahip çıktığı değerler hiçbir yere gitmez, Trakya Halkı artık gerçekleri görmeli”
Son olarak kürsüye çıkan Bakan Müezzinoğlu da konuşmasında AK Parti olarak çok büyük işler yapıldığını ve Trakya’nın da artık bunu görmesi gerektiğinin altını çizdi.
Müezzinoğlu “ Bir başka ülkenin vatandaşı olarak doğup anavatanına gelmiş ve hizmet vermek için çalışan bir bakan olarak hemşerimiz olan Ulu Atamıza çağdaş ve demokratik bir ülkeyi bizlere bahşettiği için şükrediyor gani gani rahmet diliyorum. Ama bu ülkede ne yazık ki onu kullanıp lafta Atatürkçülük yapanlar var. Bizler milli irade ile yolumuza devam ediyoruz, milletimizin sırtına basarak kendimizi güçlü yapmanın yolunu elimizin tersiyle bir kenara ittik. Siyaseti milletimiz için geleceği için yapmayı seçtik. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi ile siyaset yapıyoruz. Kapalı kapılar arkasında yandaşlarıyla siyaset yapmaya çalışanları okumakta Trakyalı maalesef çok geç kaldı ve Trakya’da maalesef muhalefetiz. Halkımıza soruyorum, Kılıçdaroğlu kimdir? CHP lideri olabilir mi? Trakya hala nasıl olur da onu omuzlarında taşır? Babamın partisi diyerek particilik olmaz. Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz’da ne kadar güzel bir belediyecilik anlayışı var diyebiliyor muyuz? Yandaşları öncelikleyen bir anlayışla şehirlerimizi mahkûm etmeyelim çünkü gelişemeyiz. Kayseri, Gaziantep, Bursa, Samsun gibi şehirlerimiz şehir vizyonu İstanbul ise Dünya Şehri vizyonu oluştururken Kırklareli ne oluşturdu? Düşünmeliyiz. Laiklik elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor diyerek korku yaratanlara sesleniyorum. Halkın sahip çıktığı hiçbir değer bir yere gitmez. Biz korku değil güven ve gelecek vaat eden Atatürkçüyüz. Sizleri korkutanlara ve aldatanlara fırsat vermeyin. Gelin bu bölgeyi çöp süpürür gibi süpürelim ve geleceğimizi yok etmeyelim. Sağlık bakanı olarak bu bölgenin çocuğu olarak sağlık alanı dışında da tüm sorunlarınızla ilgilenmek benim görevim, çünkü ben bu coğrafyanın çocuğuyum” dedi.
Bakanın konuşmasının ardından HEM’deki toplantı sona erdi ve Bakan beraberindekilerle Özel Medikent Hastanesi’ni ziyaret etti. Hasta ziyaretinde bulunan Müezzinoğlu, daha sonra Lüleburgaz Devlet Hastanesine geçti. Acili gezen Müezzinoğlu başhekim’den hastane hakkında bilgiler aldıktan sonra beraberindekilerle birlikte HEAŞ Tesislerine geçti. Ziyaretlerini tamamlayan Bakan daha sonra İstanbul’a hareket etti.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek