NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 11 Nisan 2022, Pazartesi 09:13 tarihinde eklendi. 11810 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DİSK Emekli Sen iktidara seslendi; “En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi geçtiğimiz Cuma günü saat 12.00’de İş Bankası karşısında bulunan Üçgen Park’ta basın açıklaması yaptı.
DİSK Emekli Sen iktidara seslendi; “En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun”  

Basın açıklamasından DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Karagöz bir konuşma yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Ardından DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Avni Berberoğulları  basın açıklamasını okudu.

DİSK Emekli Sen’ın basın açıklaması şöyle; “Sevgili dostlar. Önümüz bayram. Bayramlar normalde insanlar için, mutlu olma günleridir. Yaşam mücadelesinde zorlanan, yorulan, yıpranan insanlar, hiç olmazsa bir kaç günlüğüne, telaşa ,didinmeye ara verip sevdikleriyle birlikte olmak, iyi vakit geçirmek, soluklanmak isterler. Bayramlar ,bunun için çok iyi bir fırsattır. Manevi anlamı ile birleştiğinde hepimize iyi gelen zamanlardır.

       Ama heyhat, biz emekliler ve emekçi halk için, mutlu olmak şöyle dursun, yaşamak işkence halini almıştır.  Yedi düvele meydan okuyarak, bütün olanaksızlık ve zor şartlara rağmen, emperyalist, sömürgeci, kan emicilere karşı, zorlu ama onurlu ve muhteşem bir zaferle, kurduğumuz cumhuriyet ve ülkemiz bu gün yine adeta yerli ve yabancı sömürücü güçlerin işgali altındadır.

        Yoktan var edilen bu güzel vatan ,bu gün yine çok zor zamanlardan geçiyor.

        Yakın zamana kadar özellikle tarımsal anlamda kendi kendine yetebilen dünyada ki sayılı ülkelerden biri olan Türkiye, bu gün, buğdayını bile dışarıdan alan bir ülke haline gelmiştir.

        Yirmi yıla yakındır, ülkemizi yöneten siyasi iktidar, bırakın bu durumu düzeltmeyi, Cumhuriyeti kuran atalarımızın, kıt olanaklarla var ettikleri, değerlerimizi bile yok ettiler. Elde avuçta ne varsa, satıp bitirdikten sonra, şimdi artık dış borçla, üstelik aldıkları bu borç parayla da şatafatlı bir hayat sürüyorlar.

        Sayısı onu geçen makam uçakları, dünyanın en pahalı ve lüks sayısız makam araçları, üç beş maaşlı bürokratlar, adam kayırmacılık, işe alımlarda torpil, artık sıradan haberler haline geldi.

        Ama sıra bizim gibi, ülkenin bütün üretim alanlarında, canla başla çalışmış, vergisini kuruş eksiksiz ödemiş emeklilere ve bu gün hala, her türlü zorluğa ve pandemiye rağmen ,canı pahasına çalışmaya devam eden emekçilere gelince, uyduruk, saçma sapan, türlü gerekçelerle açlık sınırının altında maaşlar verilmektedir. Bunu asla kabul etmiyoruz.

       Hele hele bayramlarda ,ikramiye adı altında verdikleri para ise bir yanı ile komik, diğer yanı ile utanç verici bir miktardır. Kendi emeklisini, emekçisini bölesine rencide edici, utandırıcı, ücretlere layık gören siyasi iktidarı protesto ediyoruz. Biz böyle utanç verici ücretlerle, utanç verici bir hayat istemiyoruz, kabul etmiyoruz.

        Bayramlarda bırakın, çoluğumuz, çocuğumuz, sevdiklerimizle, bir kaç iyi gün geçirmeyi, torunlarımıza harçlık verememenin utancını yaşıyoruz.

       Buradan ve Türkiye’nin dört bir yanından, siyasi iktidara sesleniyoruz. Bize reva gördüğünüz bu köhne düzeni kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

        Haklı ve meşru taleplerimizi bu meydandan haykırıyoruz.

1-Yılda en az iki tam ikramiye istiyoruz.

2-En düşük emekli aylığı, asgari ücretle eşitlensin.

3-Emekli aylıkları denkleştirilip, intibak yasası çıkarılsın.

4-Emeklilere milli gelirden pay verilsin.

5-Aylık bağlama oranları yükseltilsin.

6-Sağlıkta katkı payı kaldırılsın.

7-Emeklilere ücretsiz ulaşım ve seyahat sağlansın.

8-Doğalgaz,elektrik ve su giderleri için, ilave tediye ödensin.

9-Geriatri merkezleri kurulsun.

10-Yaşlı ve Emekli Bakım Evleri Kamulaştırılsın. Ücretsiz hizmet verilsin.

        Asla vazgeçmeyeceğiz, sefalet düzenine teslim olmayacağız.”

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek