Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 11 Nisan 2022, Pazartesi 09:16 tarihinde eklendi. 478 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 2 Bin kişilik iftar verildi

Lüleburgaz’da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in de katılımıyla iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 2 bin kişi katılım gösterdi.
Lüleburgaz’da 2 Bin kişilik iftar verildi  

Kırklareli Roman Dernekleri Federasyonu ile Biz Bize Yeteriz İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Gündoğu Mahallesi’nde düzenlediği iftar yemeğine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz Kaymakam’ı Salih Yüce, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal, Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömür Gökmen, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamed Kayalı, MHP Lüleburgaz İlçe Teşkilatı yönetimi ile Lüleburgaz Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Kaan Derya, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

EN BÜYÜK ROMAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Programın yapıldığı alana Türk bayrakları ile ‘En Büyük Roman Recep Tayyip Erdoğan’ yazılı pankartta asıldı.

İftar yemeği öncesinde Biz Bize Yeteriz İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni aşevinin açılışı gerçekleştirildi.

“HER YERDE BİZ BİZE YETERİZ DERNEĞİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERİYORUM”

Açılış öncesi konuşan Vali Osman Bilgin; “Bizi buraya toplayan siz Romanlarsınız. Devlet olarak biz sizlerin yanınızdayız ama sizlerin yaptığı bu girişim aslında bizim yaptığımız çalışmaların yanında çok daha büyük öneme sahip. Her yerde Biz Bize Yeteriz Derneği’ni örnek gösteriyorum. Sizlerin bu birlikteliği, birlikte zorluğu aşma gayretiniz bizim size olan ilgi ve alakamızı daha da artıyor. En güzelini en iyisini sizler için yapmaya çalışacağız. Bu aşevi çok büyük önem arz ediyor. Bu faaliyete destek veren tüm mahallelilerimize şükranlarımı sunmak istiyorum. İyi ki sizler gibi kardeşlerimiz var. Her daim yanınızdayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Roman açılımı ile bize verdiği talimatlarla birlikte tüm Roman dernekleri ile bu süreci yönetiyoruz. Verdiğimiz sözleri tek tek hayata geçiriyoruz. Bunun ilk örneği aşevi. Burada beş yıldızlı bir oteldeki standartlarda bir aşevi oluşturduk. Sizle buna layıksınız. Anadolu ve Trakya toprakları, Türkiye Cumhuriyeti farklı dinlerin, farklı ırkların bir arada kardeşçe yaşadığı bir coğrafya. Devletimiz hiç kimseyi ama hiç kimseyi, en yoksul vatandaşı dahil olmak üzere bugün her türlü emrindedir” dedi.

“BU HİZMETE KÜÇÜK TÜP VE KÜÇÜK TENCEREYLE BAŞLADIK”

Biz Bize Yeteriz İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sanpur da yaptığı konuşmada; “Bu hizmete sadece küçük tüp ve küçük tencereyle başladık. Bu işi gönülden yaptık, severek yaptık. Rabbim mahallemizden, hayırseverlerimizden, devletimizden razı olsun. Hayal edemeyeceğimiz bir mutfağa kavuştuk. Tüm Roman toplumu adına bizlere ömürlük bir aşevi inşa ettikleri için tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından aşevinin kurdelesi kesildi.

Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman, ettirdiği duanın ardından ezan okudu ve alanda bulunan 2 bin kişi iftar yaptı.

İftarın ardından Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Kırklareli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Aygur sahneye davet edilerek günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma gerçekleştirdiler.

“15 TEMMUZ’DA…”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yaptığı konuşmasında; “Romanlar günü bildiğiniz gibi 1990 yılından beri kutlanıyor. Bayrağına, devletine sadakatle bağlı tüm Roman kardeşlerimin Dünya Romanlar Günü’nü kutluyorum. 15 Temmuz’da Turgutbey gişelerinde o gün vatana ihanet etme çabasında olan Altıyol’lu genç kardeşlerimi de tekrar tebrik ediyorum. Biz Bize Yeteriz İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin ihtiyaç sahiplerine yemeklerini evlerine kadar getirme süreci en sonunda güzel bir aşevine dönüştü” dedi.

“DEVLETİN KAPISI BİZE HER DAİM AÇIKTIR”

Kırklareli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Aygur ise; “Romanlar vatanına, milletine, devletine ve bayrağına bağlı kalmış insanlardır. Tarihsel önyargıların ve yanlış bilgilerden kaynaklı ayrımcılık içeren algılar ve uygulamaların değişmesi sürecinde devletimizin kontrolünde gerçekleşen sosyal içerme politikalarını takdirle karşılıyoruz ve Roman toplumu olarak destekliyoruz. Sosyal politikaların daha hızlı ve etkili hayata geçirilmesinde tüm kurumlarımızın paydaş olarak sorunlarımızın ortadan kaldırılması için daha aktif destek olmalarını rica ediyoruz. Biliyor ve görüyoruz ki devletin kapısı bize her daim açıktır. Romanlar ne olursa olsun manevi değerlerine ve devletine bağlı insanlardır” dedi.

Programın sonunda Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Kaymakam Salih Yüce’ye minyatür davul hediye edildi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek