NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 27 Nisan 2022, Çarşamba 09:30 tarihinde eklendi. 12125 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekli sofrasında kuru ekmek kaldı

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Emekli Sen Trakya Şubeleri dün saat 12.00’de Lüleburgaz İş Bankası önünde bulunan Üçgen Park’ta yaptığı basın açıklaması ve canlandırma ile hükümeti protesto etti.
Emekli sofrasında kuru ekmek kaldı  

Basın açıklamasına DİSK Emekli Sen’in Lüleburgaz’la birlikte Trakya Genelindeki şubeleri katılarak destek verdi.

DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Avni Berberoğlulları yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bugün ekonomik ve sosyal krizin nasıl yönetilemeyeceğini en somut haliyle görüyor; halkın genciyle yaşlısıyla, emekçisiyle emeklisiyle her geçen gün nasıl yoksullaştığına tanık oluyoruz. Tanık olmakla kalmıyor; her birimiz kendi soframızdan bir dilim ekmeğin daha nasıl eksildiğini bizzat deneyimliyoruz. Bir kez daha görüyoruz ki: aynı gemide değiliz. Sermaye ve yüzü her daim sermayeye dönük iktidar ile bu ülkenin işçileri, emekçileri, emeklileri, gençleri aynı gemide değil! Aksine! Bir tarafta sermayeyle kol kola iktidarlar; öteki tarafta işçiler, emekçiler, emekliler, yoksul dünya halkları! Bugün “işçileri enflasyona ezdirmedik” diyenler; işçilerin maaşlarına daha ceplerine girmeden el koyuyor. Elektrikten suya, doğalgazdan ulaşıma en temel kamu hizmetlerine gelen zamlar işçileri, emekçileri, emeklileri sefalete sürüklemeye; açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmeye devam ediyor. Gıda enflasyonu halkı bir dilim ekmeğe muhtaç hale getirirken saraydan manda yoğurdu ve kestane balı tüketin tavsiyesi yapılıyor. Bu iktidar bu halkın aklıyla alay ediyor! Ve bizler bir kez daha görüyoruz ki: aynı gemide değiliz. Biz krizin faturasını, biz sarayın faturasını alın terimizden karşılamaya çalışanla aynı gemide değiliz. Biz işçileriz; her gün yaşamı yeniden üretenleriz. Biz emekten, biz eşitlikten, biz adaletten bahsediyoruz. Siz ise bize; bu ülkenin emeklilerine, bu ülke için yıllarca emek vermiş, alın teri dökmüş emeklilere “çalışmıyorsanız ölün” diyenlersiniz. Siz sömürenlersiniz, siz kar hırsıyla gözleri dönenlersiniz; biz işçileriz, emekçileriz, emeklileriz, yoksul dünya halklarıyız! Bugün, yıllarca sendikamızın emekli ücretlerinin düşürülmesine ve asgari ücretin gerisinde kalmasına karşı yükselttiği mücadele ve ısrarcı taleplerimiz sonucu 2018 yılında yılda iki kez verilmeye başlanan ve bu yıl da 1.100 TL olarak verilmeye devam edilecek olan emekli ikramiyelerinin bu ekonomik koşullarda bütün anlamını yitirdiği aşikâr. Bu ikramiyenin asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde güncellenmesi gerekliliği aşikâr. Ne var ki siz emeklinin bayram ikramiyesinden, emeklinin buzdolabından, emeklinin pazar poşetinden eksilterek krizden çıkmaya çalışanlarsınız! Siz, kendi yarattığınız krizden halkın sofrasından eksilterek çıkmaya çalışanlarsınız.”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek