Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Haziran 2022, Cuma 09:17 tarihinde eklendi. 438 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

20 YIL SONRA, AYNI YERDE

Lüleburgaz’a bağlı Ovacık Köyü’nde 20 yıl önce 9 Haziran 2002 tarihinde düzenlenen eylem ile Ergene Nehri’nin kirliliğini protesto eden Trakyalı doğaseverler 20 yıl sonra tekrar bir araya gelip 9 Haziran 2022 Perşembe günü saat 12.30’da yine Ergene Nehrinin kirliliğini protesto ettiler.
20 YIL SONRA, AYNI YERDE  

20 yıl önce 8 yaşında iken Ergene Nehri kirliliğini protesto eden İlyas Kılıç da 20 yıl sonra tekrar Ergene Nehri’nin kirliliğini isteyenler arasında yer aldı. Yaklaşık 500 kişiden oluşan Doğasever Trakyalılar; “Bir 20 yıl daha beklemek istemiyoruz. Ergene artık temizlensin” dediler.

Bundan 20 yıl önce 9 Haziran 2002 tarihinde Lüleburgaz’a bağlı Ovacık Köyü Okul Müdürü olan ve o zamanki Ergene Nehri Temizlensin eylemini yapan şimdi Emekli olan Ahmet Kozuk’un organizasyonu, 2002 yılında TEMA Lüleburgaz Temsilcisi olan ve hala Doğanın kazanması için mücadele veren Hakan Dedeoğlu’nun katkıları ile düzenlenen Ergene Nehri Temizlensin etkinliğine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli,  Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş,  CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis  Üyesi ve Grup Başkan Vekili Fikri Şentürk, CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Günsel Solak, CHP’li Belediye Meclis Üyesi  Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Burcu Sabancılar, CHP’li Belediye Meclis Üyesi İsimlendirme Komisyonu Başkanı Nihal Organ, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Demokrasi ve Yönetim Komisyonu Başkanı Ertan Bayer, Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Gündüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Çevre Köy Muhtarları TEMA, ADD,  CHP, iyi Parti Sol Parti ile birlikte köyden de vatandaşların katıldığı etkinlikte köyden Ergene Nehri’ne kadar yürüyen katılımcılar kirliliği protesto etmek için meşke taktılar.

Protesto etkinliğinin sunumu yapan Hakan Dedeoğlu, yapılan mücadelelerden bahsettikten sonra tüm dünyanın büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kaldığını belirten Ergene Nehri’nin temizlenmesini ve Temiz bir Ergene Ovası’nın bu yüzden çok önemli olduğu söyledi.

2002 yılında 8 yaşında iken arkadaşları ile birlikte protestolara katılan İlyas Kılıç da bugüne kadaro lan mücadeleleri anlatıp siyasi ayrım yapılmadan herkesin Ergene Nehri’nin temizlenmesini istemesi gerektiğini söyledi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli,  insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve bölgeyi yaşanmaz hale getiren Ergene Nehri’nin bir an önce temizlenmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Ergene Nehrinin tamamen siyah aktığı dikkatlerden kaçmadı.

Trakya’nın kanayan yarası, yıllardır fabrikalar tarafından kirletilen ve denetimsizlikler sonucunda kirliliğin had safhaya çıktığı Ergene Nehri’nin en çok etkilediği köylerden biri olan Ovacık’ta köylüler basın açıklaması yaptı. “Ergenemi geri istiyorum” sloganlarıyla basın açıklamasının yapılacağı nehir kenarına yürüyen köylüler, tam 20 önce aynı gün ve saatte yaptıkları çağrıyı yineledi. Halk, “Artık Ergene temiz aksın” çağrısını tekrarlayarak yıllardır hiçbir adım atmayan yetkilileri göreve davet etti.

Ergene Nehri’ni kirliliğini protesto eden etkinlik saat 13.15’te sona erdi.

Uğurcan KARAOĞLU

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek