Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Temmuz 2022, Cuma 09:17 tarihinde eklendi. 591 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye ek bütçe yaptı

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Temmuz ayı olağan toplantılarının 2. Si 6 Temmuz 2022 Çarşamba gününün akşamı Lüleburgaz Sokullu Kulliyesi Hamamı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
Belediye ek bütçe yaptı  

Açılış ve yoklamanın ardından 1. Meclis Toplantısı’nda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ek Bütçe talebi Meclis’e geldi.

Plan Bütçe Komisyonu’nda onaylanan 156 milyon TL’lik ek bütçe Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde onaylandı. Böylelikle Lüleburgaz Belediyesi’nin 299 milyon TL olan 2022 bütçesi 455 milyon TL’ye yükselmiş oldu.

Birinci Belediye Meclis Toplantısı’nda Komisyon Başkanlarından Oluşan Komisyon ile Trafik Komisyonu’na havale edilen Zabıta Müdürlüğü’nün 10.06.2022 tarih 25316 sayılı Personel Servis Araçları Güzergahının Revize Edilmesi Talebi konulu yazısı komisyonlarda görüşüldü ve hiçbir servis güzergahı eksiltilmeden Hükümet  Caddesi, Rumeli Caddesi ve Selanik Caddesi’nin de Servis güzergahlarına ilave edilmesi kabuldü. Bu madde Lüleburgaz Belediye Meclis Toplantısı’nda da komisyon dan geldiği şekilde onaylandı.

Birinci toplantıda İsimlendirme Komisyonu’na havale edilen Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) da bulunan salonlara isim verilmesi konusu görüşüldü. LYSA’da bulunan Büyük Tiyatro Salonu’na Cahit Irgat, Küçük Tiyatro Salonu’na Kerim Budak Çal, Resim Atölyesi’ne Nevin Erbil, Fotoğraf Atölyesi’ne de Özcan Çeltikli ismi verildi.

 

Lüleburgaz Yeni Sanayi Sitesi’nin mesai saatleri dışında ve hafta sonunda hırsızlığa karşı önlem almak amacıyla vermiş olduğu dilekçe de Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne havale edilen evraklar dilekçe sahiplerinin ve belediyenin lehine olacak şekilde önce  İmar Komisyonu’nda sonra da Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde onaylandı.

 

2022 yılı Belediye Meclisi birinci toplantısında Gündeme sonradan ilave edilen Lüleburgaz Belediyesi’ne ait tarla vasıflı boş arazilere gerçekleştirilecek olan Tarımsal Faaliyetlerden elde edilecek olan ürünlerin gıda maddesine çevrilmesi konusunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu hem komisyonlarda hem de belediye meclisinde kabul edildi.

Bir önceki Belediye Meclis Toplantısı’nda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen Lüleburgaz Belediyesi kreş ücret tarifesi de en düşük bin TL, en yüksek bin 500 TL olarak kabul edildi.

Lüleburgaz Belediye Meclisi Ağustos Ayı’nda tatile girecek. Bundan sonraki ilk Belediye Meclis Toplantısı 1  Eylül 2022 tarihinde yapılacak.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek