Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 29 Ağustos 2022, Pazartesi 09:11 tarihinde eklendi. 300 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP'den Malazgirt Zaferi açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Tacettin Altay, Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıl dönümü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.
MHP'den Malazgirt Zaferi açıklaması  

MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tacettin Altay, 951 yıl önce 26 Ağustos 1071 yılında gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla gazetecilere  basın açıklamasında bulundu.

"BEDEL ÖDEDİK"

Tacettin Altay, yaptığı açıklamada;

"Değerli Lüleburgazlı hemşerilerimiz, ecdadımızın, anayurdumuz Orta Asya'dan başlayarak asırlarca süregelen yurt edinme ülküsünün tarihi bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferinin 951.yılını gururla kutluyoruz. Hürmet ve hayranlıkla andığımız ecdadımız, Sultan Alparslan liderliğinde 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Bizans’a pençesini geçirmiş ve Anadolu ya vatan mührünü vurmuştur. Bu bin yıllık süre sahip olunan toprakların stratejik önemine uygun olarak kendi jeopolitiğini ve beşeri zenginliğini geliştirmiş Selçukludan Osmanlıya ve oradan da Cumhuriyetimize köklü bir maddi ve manevi veraset olarak intikal etmiştir. Her yanı bir cennet köşesi olan aziz vatanımız gözlerini 951 yıl önce açmış hasretle beklediği sevdalarıyla böylelikle tanışmış ve de kaderimiz olarak maddi ve manevi servetimiz olmuştur.

Yaklaşık 9,5 asırdır altında kefensiz yatan şehitlerimizle, üstünde bulunan bin bir güzellikle bu topraklar şeref tacımız, inmeyecek bayrağımız ve devrolunmayacak hazinemiz olarak gönüllerde yücelmiştir

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği üzere;

"Biz ayırmak ve bölmek için bu toprakları vatanlaştırmadık. Biz dağıtmak ve parçalamak için bu toprakları yurt tutmadık. Hepsinden de önemlisi biz bu mukaddes topraklarda emanetçi, kiracı, geçici, konargöçer olmadık, olmayacağız."

Kuşkuya yer bırakmayacak şekilde söylemek lazımdır ki, millet olarak can verdik, bedel ödedik ve üzerinde yaşadığımız her karış yeri destandı mücadelemizle vatanlaştırdık.951 yıl önceki büyük zaferimizin rövanşını almaya çalışan Bizans’ın bu çağdaki varislerine de müsaade etmeyeceğimizi fırsat vermeyeceğimizi hereksin bilmesinde sonsuz yararlar olacaktır. Terör örgütlerini kullanan namertlerin taktiği Bizans taktiğidir. Siyasi ve ekonomik operasyonları vahşice kurgulayanların ilham kaynağı Bizans tahkiridir. Malazgirt’te yendiklerimiz İzmir'de denize döktüklerimiz tekrar hıyanete teşebbüs ederlerse, tekrar kalkışmaya ve işgale heveslenirse ya istiklal ya ölüm seçeneğini masaya koyup can feda olsun diyerek gereğini seve seve yapacağız.

Malazgirt Zaferiyle doğduğumuz bu topraklarda, Büyük Taarruzla doğrulmayı başardık, sonsuza kadar da var olmaya ant içtik. Bu itibarla Malazgirt’teki şanlı muzafferiyetin 951. yıldönümünde büyük hünkarımız SULTAN Alparslan'ı rahmetle, minnetle yad ediyor.

Büyük Taarruz ‘un 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Milli Mücadele kahramanlarımızı saygıyla, şükranla rahmetle anıyoruz.

Kanlarıyla destan, inanmışlıklarıyla tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize, elleri öpülesi ecdadımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz." açıklamasında bulundu.

A.A.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek