Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Eylül 2022, Perşembe 09:11 tarihinde eklendi. 313 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bahçeşehir Koleji eğitim ve öğretime hazır

Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki kampüslerinde olduğu gibi Lüleburgaz kampüsünden de okula uyum süreci ile eğitim ve öğretime hazır.
Bahçeşehir  Koleji eğitim ve öğretime hazır  

Bahçeşehir Koleji’nden yapılan açıklamada; “Okulun ilk günleri kimi çocuklar, anne babalar hatta öğretmenler için kaygılı bir süreç olabilir. Uzmanlar, bu sürecin daha rahat geçmesi için anne babalara önerilerde bulundu.

Anaokulları ve 1. Sınıflar için uyum haftası Bahçeşehir Koleji Lüleburgaz Kampüsünde bu hafta başladı.

Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi tarafından ilkokula yeni başlayacak çocukların velilerine yönelik hazırlanan ‘’10 Adımda Eğitim Yaşamına Başlangıç’’ başlıklı çalışmadaki öneriler doğrultusunda gerçekleştirilen okula uyum sürecine aileleriyle birlikte katılan öğrenciler eğlenceli ve keyifli anlar yaşayarak yeni eğitim dönemine hazırlandılar.

10 ADIMDA EĞİTİM YAŞAMINA BAŞLANGIÇ ÖNERİLERİ

1-Neler Hissettiğinizi Farkedin

İlk önerimiz siz velilerimizin neler hissettiğinizi fark etmeniz olacaktır. Bu farkındalık bakım veren olarak sizlerin hazır olmanıza ve çocuğunuzun okula uyum sürecini kolaylaştırmanızda ilk adımdır. Hangi duyguları hissediyorsunuz? Heyecanlı mısınız? Kaygılı mısınız? Mutlu musunuz? Geçmişte sizlerin ayrılma ve kavuşma hikayeleri nasıldı? Kendi deneyimlerinizin şu an bu hissettiklerinizle bir ilişkisi olabilir mi? Sizin ebeveynleriniz nasıl tepkiler vermişti?

 

2-Çocuğunuzun Önceki Ayrılma ve Kavuşma Deneyimini Gözden Geçirin

Kendi hikayelerinize bakmanızın ardından çocuğunuzun bu zamana kadar ki ayrılma ve kavuşma deneyimlerini gözden geçirmeniz, okula uyum sürecinde çocuğunuzun vereceği tepkiler ve hissedecekleri hakkında size bir ön bilgi verecektir.

3-Yaş Düzeyine Uygun Bilgi Verin

             Her konuda olduğu gibi oryantasyon için de tek bir doğrunun olmadığını çünkü her çocuğun ihtiyacının bir diğerinden farklı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle çocuğunuzun ihtiyacını doğru belirlemek, kaygısı yüksekse bu kaygının altında yatan dinamikleri doğru analiz etmek ve buna uygun müdahale etmek oldukça önemlidir.

4-Okula ve Öğretmenine Güvendiğinizi Hissettirin

Okula ve öğretmene güvenmek ve bunu çocuğunuza hissettirmek onun da güven duymasını kolaylaştıracaktır.

 

5-Çocuğunuzun Ritmine Uygun İlerleyin ve Vedayı Onun İhtiyacından Uzun Tutmayın

   Ayrılıkları; pozitif bir ifadeyle, duygusal güç vererek, mutlaka vedalaşarak gerçekleştirmek ve süreci çocuğunuzun ritmine uygun yönetmek gerekir. Ancak vedayı onun ihtiyacından uzun tutmamak yani çocuğunuzun bu geçişi yaşamasına fırsat tanımak önemlidir.

6-Karar Vermesine Fırsat Tanıyın

Kendine ait kararları olması için çocuğunuza alan tanıyabilirsiniz. “Hangi çantayı almak istersin? Önce giyinmek mi istersin? Kahvaltı etmek mi?” gibi sınırları sizin belirlediğiniz seçim alanları ona güç verecektir.

 

                                                      

 

7-Geçiş Nesnesi Kullanın

Geçiş nesnesi kullanarak süreci yumuşatabilirsiniz. Sevdiği bir oyuncağı, sizin fotoğrafınızı ya da ufak ve maddi değeri olmayan bir eşyanızı ihtiyaç duyduğu sürece okula götürmesi ona güvende olduğunu hatırlatabilir.

 

8- Vedalaşma Ritüeli Oluşturun

İkinize özgü bir vedalaşma ritüeli oluşturabilirsiniz. Böylece siz bu ritüeli gerçekleştirdiğinizde çocuğunuz duygusal olarak kendini vedalaşmaya hazırlamaya başlar. Ellerinizi çak yapıp el sallamak ya da size özel kısa bir şarkı oluşturmak gibi.

 

9-Ayrılma Öznesi Geliştirin

Ayrılırken zorlanan çocuklar için ayrılma öznesinin değişmesi vedayı kolaylaştırabilir. Örneğin babadan ayrılırken güçlük yaşayan bir çocuğa anne eşlik edebilir.

 

10-Zamanla İlgili Hassasiyet Gösterin

Çocuğunuzu okula götürürken ve okuldan alırken zamanlama ile ilgili hassasiyet göstermeniz önemlidir. Okula geç kalması, zamanında kaynaşmış bir gruba dahil olmasını zorlaştırabilir. Okuldan alırken ise kısa süre de olsa geç kalmanız yetişkin dünyasında kolay tolere edilse de çocuğun dünyasında değersizlik hissine ya da kaygıya neden olabilir.” Denildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek