Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 13 Ekim 2022, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 817 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ODTÜ’den Lüleburgaz’a büyük ödül

Lüleburgazlı Genç Girişimci Burak Kaynak, hazırladığı proje ile YFYİ yarışmasında Savunma Kategorisi’nde büyük ödülü kazandı.
ODTÜ’den Lüleburgaz’a büyük ödül  

Kazandığı ödül ile Lüleburgaz’da mikrodalga RF ve elektronik labaratuvarı kurduğunu da belirten Burak Kaynak gazetemize yaptığı açıklamada; “ODTÜ ve SSB işbirliği ile düzenlenen YFYİ yarışması Savunma Kategorisi büyük ödülünü kazandım. Kazandığım ödül ile Lüleburgaz’da mikrodalga RF ve elektronik laboratuvarı kurdum. Şu anda bir çok kamu ve özel kurumun endüstriyel elektronik onarım ve elektronik cihaz teminleri tedariğini gerçekleştirmekteyim. Bir süre sonra ISIF’16 Uluslararası Buluş Fuarı’nda patentimle Dünya çapındaki ilk 100 buluş arasında yer alarak Bronz madalya kazandım. İlgi konu projemi Yerli Küresel Konum Bulum Sistemleri Uydu Sistemi uydularında kullanılabilecek hale getirdim. Yerli KKBS projesi halihazırda Türkiye Uzay Ajansı tarafından yürütüldüğü için kendileri ile iletişime geçtim ve çalışmamın değerlendirilmesi ile ilgili talebimi ilettim. Talebime ilk yanıt Mart 2022 tarihinde geldi ve Uzay Sistemleri ve Araçları Daire Başkanlığı Ali Baygeldi ve personel Emre İçen ile online bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıyı müteakiben Ankara TUA Çukurambar’daki merkezde bir toplantı gerçekleştirdik ve ilgili personellerin katılımı ile bir demonstrasyon gerçekleştirdim. Toplantı sonucunda ilgi konu projeme ait prototipin Küp Uydu ile uzaya taşınabileceği ve yerli KKBS sinyalinin yerden alınmasında mutabık kaldık. Sonrasında yine TUA’nın girişimleri ile İTÜ Elektronik ve İTÜ Uzay bölümleri sorumluları ile online bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Tübitak UME tarafından geliştirilen Atomik saatin uzay koşul testlerinin öncelikli olduğu ve testin olumlu sonuçlanmasını müteakip projemin tekrar değerlendirileceği sonucuna varıldı. Bunda TUA bütçesinin kısıtlı oluşunun büyük etkisi olduğu belirtilmiştir ,ancak bugüne değin Yerli Küresel Konum Bulum Sistemleri Uydu sinyalleri üreteci projemde kamu kaynağı kullanmadığımı ve projeye gönüllülük esası ile dahil olduğumu belirtmek isterim.” Dedi.

Burak Kaynak kimdir?

 1979 Almanya doğumluyum, İlkokulu Emrullah Efendi İlkokulu’nda, Ortaokulu Lüleburgaz Merkez Ortaokulu’nda, Liseyi Lüleburgaz Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi’nde okudum.  Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum, vatani vazifemi 2ncü Üs Uçuş Eğitimi Merkezi Komutanlığı MEBS taburunda tamamladım. Evliyim, 8 yaşında bir kız babasıyım, 2010 tarihinden bu yana Kaynak Ticaret firmasının sahibiyim.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek