Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 27 Ekim 2022, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 1210 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMI BELLİ OLDU

29 Ekim 1923 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yılı dönümü Türkiye geneli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yurt Dışı Temsilciliklerimizde olduğu gibi Lüleburgaz’da da coşku ile kutlanacak.
CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMI BELLİ OLDU  

Kutlama programı 28 Ekim 2022 Cuma  günü (yarın )  saat 12.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak.

Saat 13.00’ten itibaren Lüleburgaz geneli bayraklarla süslenecek.

29 Ekim 2022 Cumartesi günü sabah saat 09.00-09.15 saatleri arasında Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Hükümet Konağı’nda kutlamaları kabul edecek.

 Saat 09.30’da Cumhuriyet Bayramı kutlama komitesi, öğrenciler, askeri birlikte ve vatandaşlar töreni alanında olacak.

Saat 10.00’de Lüleburgaz Kaymakamı, Lüleburgaz Garnizon Komutanı ve Lüleburgaz Belediye Başkanı halkı selamlayacak. Protokol sunumu Lüleburgaz Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Erhan Çevik tarafından yapılacak.

İstiklal Marşı Lüleburgaz Hürriyet Ortaokul Müzik Öğretmeni Güliz Avgan yönetiminde okuduktan sonra Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.

Hürriyet Ortaokulu’ndan 3 öğrencinin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasının ardından Lüleburgazlı Şair Bektaş Yavuz, Cumhuriyet Bayramı şiirini okuyacak.

İlkokullar, ortaokullar, lise ve dengi okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereye girenlere ödülleri verilirken şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okuyacak.

Halkoyunları gösterilerinin ardından tören geçici yapılacak.

Bayrak ve flamalar, tören bölüğü, halk oyunları ekipleri, okullar ve askeri araçların geçişlerinin ardından tören geçişi sona erecek.

Akşam saat 20.30’da ise Lüleburgaz Kongre Meydanı’na düzenlenecek olan Cumhuriyet Konserinde Buray sahne alacak.

Hava yağışlı olursa kutlama Kapalı Pazar Yeri’nde yapılacak.

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek