Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 03 Kasım 2022, Perşembe 09:16 tarihinde eklendi. 892 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlı muhtarlar zorunlu toplulaştırmaya karşı

Lüleburgaz ve çevresini yaklaşık bir aydan beri, Kırklareli genelini ise yaklaşık bir aydan beri meşgul eden arazi toplulaştırmasına karşı muhtarlar imza topladı.
Lüleburgazlı muhtarlar zorunlu toplulaştırmaya karşı  

Köy ve Mahalli İdareler  Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi’nde dün bir araya gelen muhtarlar toplulaştırma kararını konuştu

Lüleburgaz'a bağlı;  Ceylanköy, Hamzabey, Eskitaşlı, Yenitaşlı, Hamitabat, Çeşmekolu, Tatarköy, Celaliye, Ertuğrulköy, Karaağaç, Emirali ve Sakızköy'de 7 Ekim 2022 tarihinde   Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile "Zorunlu Arazi Toplulaştırması " kararı alınmıştı.

Uygulanan yerlerde çiftçilerin mağdur olduğunu ve toplulaştırma gerekçelerinin çoğunun çelişkili olduğunu öğrenen muhtarlar bir araya geldi.

Pınarhisar Toprak ve Tarım komisyonu üyeleri ile bilgi alışverişinde bulunan muhtarlar Salı günü de Avukat Mustafa Murtezaoğlu  ile biraya geldi. Cumhurbaşkanı kararnamesinin iptali için 12 köyün Muhtarı Danıştay’da dava açması için Avukat Mustafa Murtezaoğlu'na vekalet vermeye karar verdi.

Diğer yandan muhtarlar köylerde bilgilendirme toplantıları düzenleyip, 18 yaşın üstünde herkesten itiraz dilekçesi topluyor.

  Tarım girdi maliyetleri yüzünden zaten büyük sıkıntı çeken çiftçiler; arazi toplulaştırması ile büyük şirketlerin ekmeğine yağ sürüldüğünü düşünüyor. Topraklarını  kaybetmekten büyük kaygı duyuyor.

Tarım arazilerinin şirketlerin eline geçmesi, gıda krizini de büyüteceği gerçeği  çiftçileri olduğu kadar diğer yurttaşları da kaygılandırıyor.

Pınarhisar Toprak ve Tarım komisyonu üyesi Cengiz Atlı' da konu ile ilgili şunları söyledi.: “Toprakların büyük şirketlerin eline geçmesiyle, emekçi halk şirketlerin insafına kalacaktır. Temel gıdaların direkt olarak uluslararası tekeller tarafından fiyatlandıracak olması belki de aç kalmamıza neden olacak.

Dünyada gıda krizi 1. Gündemken üretici köylüler yerine, şirketlerin çıkarına alınan kararlar ülkemizin bağımsızlığına darbe vurmaktadır

Ülkemiz, tarımsal gıda konusunda oldukça iddialıyken gittikçe dışarıya bağımlı hale gelmektedir. Bunu önlemenin yolu üretici köylülerimizin desteklenerek daha fazla üretmesini sağlamaktır. Pınarhisar ve Lüleburgaz köylüleri bu sorumluluk ve bilinçle toprağına ve ülkesine sahip çıkacaktır.

Tarım Arazileri; Şirketlerin Değil, Trakya Üretici Köylülerinindir.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek