Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 07 Aralık 2022, Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi. 393 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEMA Yeni Mahalle’den öğrencilere sunum

Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu olarak Sibel Kocaman, Lüleburgaz General Ferhat Akat İlkokulu’nda 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle bir sunum gerçekleştirdi.
TEMA Yeni Mahalle’den öğrencilere sunum  

Sunuma okul öğretmenleri de destek verdi.

Sunum sonrasında Sosyal Medya Hesabı’ndan açıklamada bulunan TEMA Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman; “Lüleburgaz General Ferhat Akad İlokulu’nda 1-A Sınıfı Nazlı Kahve Aydoğan, 1 –B Sınıfı Mehmet Kozalı, 1-C Sınıfı Merve Dugan, 1-D Seda Durka öğretmenlerimizle "Dünya Gönüllüler Günü" ve "Dünya Toprak Günü"nde "Biyolojik Çeşitlilik" sunumunu gerçekleştirdik. Öğretmenlerimize ve Lüleburgaz ilçe Sorumlu Yardımcısı Resül Çokan öğretmenime KOCAMAN teşekkürler . Bugün Dünya Toprak Günü ve Dünya Gönüllülük Günü.  Toprak, karasal tüm canlıların yaşamını sağlayan doğal bir varlıktır.  Gıdamızdan, içtiğimiz suya, giysilerimizden mobilyalarımıza yaşamımızın her anında bizimle olan topraklar, her geçen gün onu koruyan bitki örtüsünün tahrip edilmesi ve toprak koruma tedbirleri alınmaksızın yapılan tarımsal uygulamalar sebebiyle erozyona uğruyor. Büyüyen kentler ve sanayileşme, bereketli toprakları yutuyor. Ne yazık ki bu değerli varlığı her geçen gün kaybediyoruz.  ???? Erozyonla, toprağın en verimli kısmı olan üst toprak taşınıyor, toprağın verimliliği, biyolojik çeşitliliği, su tutma ve karbon depolama kapasitesi azalıyor. Toprak kayıpları gıda güvenliğini tehdit ediyor.  “Yaşamak istiyorsan yaşatacaksın” diyen Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca’yı bu önemli günde bir kez daha saygı ve büyük bir özlemle anarken, toprağımızı korumanın önemini bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.  Toprağı korumak, yaşamı korumaktır! 1 milyonu aşkın gönüllümüz doğa aşkını kutluyor! Doğaya gönlünü veren 1 milyon gönüllümüze gönülden teşekkürler! Dünya Gönüllüler Günümüz kutlu olsun!  Türkiye’nin en büyük gönüllü kuruluşu TEMA 30 yaşında.” Dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek