Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Şubat 2023, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 286 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Halk Eğitim’den afet bölgesi için yardım eli

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi ’de deprem nedeniyle etkilenen bölgelere yardım eli uzatıyor.
Halk Eğitim’den afet bölgesi için yardım eli  

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İzzet Arslan, afetin ikinci gününden itibaren kursiyerler ve öğretmenler ile birlikte giyim malzemelerinin üretildiğini belirtti.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İzzet Aslan; ‘’İkinci günden itibaren her kamu kurumu gibi bizde kursiyerler, idari ve öğretmenler olarak yaşanan bu depremden dolayı bu acıya bir nebze olsun yardımcı olabilmek için, yardım toplama faaliyetine giriştik. Lüleburgaz Kaymakamlığımızın direktifi ile yeni olan kıyafetleri topluyoruz. Tüm çalışan öğretmenlerimize duyurduk ve kursiyerlerimize paylaştılar. Müthiş bir yoğunluk ile yardım getirmeye çalıştılar. Malzemeler geldikçe Lüleburgaz Gençlik Merkezi’ne götürüyoruz’’ dedi.

‘’İçlik ve Eşofman Türü Malzeme Dikimine Başladık’’

Açıklamalarına devam eden Arslan; ‘’Yine bir çalışma başlattık. Bizim giyim kurslarımız var, biri bizim merkez binamızda, biri Lüleburgaz Belediyesi Kadın Akademisi ve SODAM ’da mevcut. Kursiyer ve öğretmenlerimizin duyarlılığı ile bile ulaştılar. Biz ne yapabiliriz, bir şeyler dikelim dediler. Pandemi döneminde ilk maske diken merkez bizdik. Türkiye’nin yaşadığı bu felaket karşısında şuanda içlik ve eşofman türü malzeme dikimine başladık. Şuan Kadın Akademisi’nde bulunan kişiler bu işe başladı. Şuan iki öğretmenimiz dikim çalışmaları için geldi. Kursiyerlere ben teklif ettim malzemeleri biz alalım diye, onlar kabul etmedi, paralarını kendileri ödeyerek bu işe başlayacaklar. Tamamen kendi istekleri ile dikecekler. Yine onları da AFAD aracılığı ile Kaymakamlığımızın bilgisi ve dahilinde depremde bu acılara yaşayan insanlarımıza ulaştırmaya çalışacağız. Ayrıca örgü kursumuzda : atkı ,bere , yelek , oyuncak benek örüldü, paketleniyor.’’ Diyerek açıklamasını tamamladı.

Yağız Doruk KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek