Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 17 Şubat 2023, Cuma 09:23 tarihinde eklendi. 336 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karadenizliler Derneği’nden yardım ve konteyner şehri

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve Kahramanmaraş merkezli afetlerin ardından Lüleburgaz Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardım çalışmalarına beklemeden başlamıştı.
Karadenizliler Derneği’nden yardım ve konteyner şehri  

Lüleburgaz’ın ve Trakya’nın tanınmış işadamları arasında bulunan Siyami Aslan’ın Başkanlığı’nı yaptığı Lüleburgaz Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaşanan depremlerin ardından afet bölgesine yardım tırı göndermişti.

Dernek Başkanı Siyami Aslan’ın yaptığı açıklamada, yardımların ardından deprem bölgesinde konteyner şehri projesi için hazırlandıklarını belirtti.

‘’Kahramanmaraş Kardeş Şehrimiz’’

Depremin ilk gününden itibaren çalışmalara başlandığını belirten Lüleburgaz Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Siyami Aslan; ‘’Dernek olarak ilk günden beri deprem bölgesi ile irtibat halindeyiz. Biz Karadenizliyiz, Karadeniz’in lokomotif şehri Trabzon. Aynı zamanda Kahramanmaraş kardeş şehrimiz. Maraş’ın en büyük caddesi Trabzon Caddesi, Trabzon’un en büyük caddesi Maraş Caddesidir. Bizim Trabzon Dernekler Federasyonu ile beraber çalışıyoruz. Aynı zamanda Maraş Dernekler Federasyonu ile beraber çalışıyoruz. İlk günden itibaren devreye girdik, ne yapabiliriz, ne lazım diye. Bunlar için büyük bir tır yaptık, içinde her türlü eşya vardı. Gönderdiğimiz ekipte çok memnun kaldı bu durumdan. Bununla ilgili aynı zamanda daha önce Valimiz Şırnak Valisiydi. Gaziantep Nur Dağına geçmişti, orada öğrendik ve onu aradık. O da bize ne yapabileceğimizi söyledi’’ dedi.

‘’Vatan Bizim İnsanımız Bizim’’

Gönderilen yardımların ardından deprem bölgesinde konteyner şehir çalışmalarına başlanacağını ifade eden Aslan; ‘’Büyük bir çalışmamız var, konteyner şehri. Bir yer yapacağız, birkaç firma ile görüşüyoruz. Birkaç tanesi bizim üyelerimiz birkaç üyeleri sanayiciler olarak çalışmalara devam ediyoruz. Malzemeleri soruşturuyoruz ve projelerimiz hazırlanıyor. Burada hazırlayıp orada montajını yapacağız. Yani baya büyük bir çalışma yürüyoruz. Biz bunu dernek olarak yapıyoruz, burada üye olan arkadaşlar var sanayici arkadaşlar var hepsi yardım ediyor. Bizi arıyorlar bizde yardım edelim diye ama biz o işe girmiyoruz, sadece dernek adına yapıyoruz. Mesela 7 adet tır yolladık, diğer firmalar isimlerinin verilmesini istemiyor. O yedi tırın maliyeti bizlere ait değildi, sanayiye aitti. Ama bizim adımıza gitti ve yardım ettik. En başından beri çok üyemiz var. Ahmet Zeki Kılavuz baya yardım etti, yönetim yardım etti, Koray Kimya yardım etti, Mevlana, Saadet Gıda, Platin Kimya 3 ton temizlik malzemesi gönderdi, Türk Hayat Tataroğlu yaklaşık 4 bin kişilik diş macunu ve fırçası gönderdi. Arıkbaş mesela 50 bin diyor, 100 bin liralık malzemeyi 50 binden gönderdi. Yani arkadaşlarımız çok yardım etti. İnşallah yapabildiklerimizin en iyisini yapmaya çalıştık, Allah için yaptık, vatan bizim insanımız bizim. Şimdi konteyner şehir için kafamızı yoruyoruz. Allah bize vermiş, bizde onun kullarına yardım edeceğiz’’ diyerek açıklamalarına son verdi.

Yağız Doruk KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek