Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 07 Mart 2023, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 295 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Katledilen İlknur Gökay Tuncel’in karar duruşması 8 Mart’ta

Lüleburgaz’da bundan 2 yıl önce sokak ortasında bir erkek tarafından katledilen Lüleburgaz Belediyesi personeli İlknur Gökay Tuncel’in karar duruşması 8 Mart’ta Kırklareli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 8 Mart’ta olmasıyla ayrı bir anlam kazanan dava öncesinde İlknur için adalet diyen herkes Kırklareli Adliyesi önünde buluşacak. Öte yandan İlknur’un arkadaşları duruşmaya herkesi çağırırken “Davet bekleme, sen de bizimle ol” ifadelerini kullandı.
Katledilen İlknur Gökay Tuncel’in karar duruşması 8 Mart’ta  

Lüleburgaz’da 4 Kasım 2021 tarihinde saplantılı bir cani tarafından sokak ortasında katledilen İlknur Gökay Tuncel’in karar duruşması 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kırklareli Adliyesinde görülecek. Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşecek duruşma öncesi için İlknur’un arkadaşları başta olmak üzere şiddete dur diye haykıran herkes adliye önünde buluşacak. 

Adalet isteyen herkes adliye önünde buluşacak 

Duruşma öncesinde ise kadın dernekleri, STK’lar ve İlknur’un arkadaşları Kırklareli Adliyesi’nin önünde bir araya gelecek. Duruşma öncesinde herkes İlknur için adalet diye haykıracak. Öte yandan davanın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne denk gelmesi de ayrı bir önem kazanıyor.  

Çok sayıda ünlü isimden destek 

Tüm bunlarla birlikte dava öncesinde çok sayıda ünlü isim sosyal medyadan davaya katılım çağrısında bulundu. Yeşim Salkım’dan Ceylan Ertem’e, Janset Paçal ve Emre Kongar’a kadar çok sayıda isim çağrıya sosyal medya hesaplarından destek verirken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da Twitter’da Kadın Davaları isimli hesabın “Mart ayında kadınlara adalet için, il il adliyelerde mücadeleye devam edeceğiz” şeklindeki paylaşımını paylaşarak destek verdi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek