Milletvekili Gündoğdu’dan Tarım Bakanı’na yazılı soru önergesi
TEMAD, 40 YAŞINDA
Sosyete pazarına kışlık çeşit gelecek
Kırklareli Valisi’nden Edirne Valisi’ne ziyaret
Bu haber 29 Mart 2023, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1618 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Arıoğlu ailesinin acı günü

Lüleburgazlı Ülkü Arıoğlu’nun eşi, Yapı Merkezi Kurucu Ortağı, Onursal Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi 22’inci dönem İstanbul milletvekili ve TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Ersin Arıoğlu hayatını kaybetti.
Arıoğlu ailesinin acı günü  

Arıoğlu, 27 Mart 2023 Pazartesi günü hayata gözlerini yumdu.

Arıoğlu’nun cenazesi 29 Mart 2023 Çarşamba günü (bugün)  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Dr. Ersin Arıoğlu kimdir?

Arıoğlu 1940’da  İstanbul’da doğdu. 1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1969 yılına kadar aynı fakültenin yapı statiği kürsüsünde öğretim görevlisi ve asistan olarak akademik hayatını sürdürdü.

Arıoğlu 1965 senesinde İstanbul’da Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.’ni kurdu. 1969’dan Kasım 2002 yılına kadar bu şirketin Başkanlığını yaptı. Kasım 2002’de TBMM’ne milletvekili olarak seçildi. Temmuz 2007’den itibaren Yapı Merkezi Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmüştür.

Yönetim Kurulu Başkanı olarak Arıoğlu, araştırma ve geliştirme, mühendislik, tasarım ve müşavirlik, genel inşaat müteahhitliği, eğitim, sanayi ve üretim alanlarında faal, 10’u ulusal ve ikisi uluslararası kuruluş olmak üzere, 12 şirketi yönetti. Ana kuruluş olan Yapı Merkezi İnşaat Şirketi Türkiye’de ve yurt dışında müşavir / tasarımcı veya inşaat müteahhidi olarak bugüne kadar sanayi tesisleri, toplu konutlar, üretim tesisleri ve fabrikalardan, ticari binalar, tüneller, köprüler, ulaşım sistemleri ve otoyollardan enerji tesisleri, su ikmal yapıları, tarihi binaların restorasyonu ile takviyesi ve çeşitli hizmetlere yönelik binalara kadar değişen takriben 40 milyon metrekare inşaat gerçekleştirmiştir.

Yağız Doruk KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek