TRAKYAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Edirne’de Yapıldı
“HALKIMIZA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR”
BASIN MÜDÜRÜ’NDEN GAZETEMİZE ZİYARET
BULGARİSTAN’DA PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR
Bu haber 30 Mart 2013, Cumartesi 09:10 tarihinde eklendi. 1000 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gıda Mühendsiliği aranan meslek

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) 3. Kariyer Günleri kapsamında Mühendislik Fakültesi tarafından “Gıda Mühendisliğinin Sektördeki Yeri” konulu seminer düzenlendi.
Gıda Mühendsiliği aranan meslek
İHA - KLÜ Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta bir konuşma yapan KLÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Çetin mühendislik fakültesinin yeni kurulmuş bir fakülte olduğunu, buna rağmen öğrenciler tarafından tercih edilme konusunda gayet iyi olduklarını belirterek;
“ Üniversitemiz yeni bir üniversite, fakültemiz aynı şekilde yen kurulmuş bir fakülte. Gıda Mühendisliği bölümümüzde 2012 yılı başlarında açıldı. İlk öğrencilerimiz bu akademik yılbaşında eğitimlerine başladılar. 40 yeni öğrenci bu senenin başında aramıza katıldı. Mühendislik Fakültesi bünyesinde Gıda Mühendisliği ile beraber elektrik-elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği bölümlerimizde var. Bu bölümlerde bu sene öğrenci alarak eğitime başladılar. Üniversitemiz hızla gelişiyor. Üniversitemiz ilk açıldığında uygulama alanlarımız zayıftı şimdi ise çok daha iyi durumda. Günümüzde uygulama pratik deneyimlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Üniversite olarak bizler gayret ediyoruz. Bu çerçevede Kırklareli’de Gıda Bölümü geliştirme projesini yaparak Trakya Kalkınma Ajansı’ndan destek alam imkânımız oldu ve laboratuar şartlarımızı daha da geliştirme imkânı bulduk. Üniversitemizin yeni kampusunda araştırma merkezimiz tamamlandı. Gerekli cihazlarımız alındı” dedi.
Konuşmanın ardından özel bir şirkette Yönetici olarak çalışan Şehnaz Zaimoğlu, Özlem Taşdemir, Kalite Güvence Mühendisi Semra Ölmez ve Özgür Tuna tarafından -“Gıda Mühendisliğinin Sektördeki Yeri” konusunda bilgiler verildi. Seminere, KLÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç Dr. Ali Kandemir,Yrd. Doç. Dr. Tahir Çetin Akıncı ve mühendislik bölümü öğrencileri katıldı.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek