Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 17 Temmuz 2023, Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi. 508 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

STK’LAR NEREDE ?

İL OLMA İHTİMALİ EN YÜKSEK İLÇELERDEN BİRİ OLAN LÜLEBURGAZ İÇİN STK’LARIMIZDAN SES ÇIKMIYOR
STK’LAR NEREDE ?  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  Cumhuriyetin “100. Yılında 100 ilçe projesi ile ilgili çalışmalarımız başlamıştır” şeklindeki açıklamasının ardından Türkiye genelinde 20, Trakya’da da Lüleburgaz, Çorlu ve Keşan’ın il olması gündeme gelmişti.

Ulusal basında ve yerel basında bu haberlerin çıkmasının ardından il olması gündeme gelen ilçelerin Ticaret ve Sanayi Odaları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları soluğu Ankara’da alıp İl olma çalışmalarını başlattı.

Bu çalışmalara en iyi örnek olarak da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları örnek gösterildi. Ama ne sebeple ise, başta Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, hiçbir oda ya da Sivil Toplum Kuruluşundan ses çıkmadı. Hatta siyasi isimlerden ise bu konuda herhangi bir girişim olmadı.

Bu konuda gazetemize düşüncelerini dile getiren vatandaşlar; “Ticaret ve Sanayi Odaları bulundukları illerin ve ilçelerin lokomotifi gibidirler. Buna en iyi örnek de Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Bizim meslek odalarımızın ve STK’larımızın ise bulunduğu ilçeye faydası olacak diye ödü kopar. Sadece üyelerden para toplamayı bilirler. İl olacak listede yer alan ilçelerin STK’ları Ankara’da nerde ise kamp kurmuş kulis yaparken Lüleburgaz’dan hiçbir kurumdan ses yok. Yoksa Lüleburgaz’da hizmet veren STK’lar Lüleburgaz’ın il olmasını istemiyor mu? Artık bu konuda “başta Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere tüm meslek odalarını, sivil toplum örgütlerini, kooperatifleri ve hatta siyasilerimizi göreve davet ediyoruz” dediler.

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek