Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 06 Ekim 2023, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 3657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlı Engin Deniz Atlı’nın belgeseli, Lüleburgaz’da gösterilecek

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yazarlık Bölümü’nde eğitim alan 23 yaşındaki Genç Yönetmek Lüleburgazlı Engin Deniz Atlı’nın yönetmenliğini yaptığı Yaşamın Dışında isimli belgesel 18 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 20.00’de Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA)’da gösterilecek.
Lüleburgazlı Engin Deniz Atlı’nın belgeseli, Lüleburgaz’da gösterilecek Belgesel eğitimine devam ederken çalışmak zorunda kalan üniversite öğrencilerinin yaşamını aktaran Yaşamanın Dışında Belgesel filmi, öğrencilerin barınma, eğitim, sosyalleşme, kültür-sanat etkinliklerine katılım gibi birçok sorununa odaklanıyor.

Yaşamanın Dışında belgeselinin yönetmen koltuğunda Lüleburgazlı genç yönetmen Engin Deniz Atlı oturuyor.

Belgeselin yapımcılığını ise yazar, eğitmen ve yapımcı Sema Fener üstleniyor. Senaryosunu Engin Deniz Atlı, Onur Bal ve Ömer Faruk Güler’in birlikte kaleme aldığı filmde Çapan Özçelik görüntü yönetmeni olarak yer alıyor.

Filmin Lüleburgaz’daki gösterimi 18 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 20.00’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) K. Budak Çal Sahnesi’nde film ekibiyle birlikte gerçekleşecek.

Okurken Çalışmak ya da Çalışırken Okumak

Belgesel film ile ilgili bilgi veren Engin Deniz Atlı: “Filmin temel amacı üniversite eğitimine devam eden lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin eğitim sürecinde ve eğitimlerinin ardından yaşadığı temel sorunları aktarmak ve bir dönemi kayda geçirmektir.

Akademik problemler, online eğitime geçilerek öğrencilerin mağdur edilmesi, barınma, sosyalleşme, kültür-sanat etkinliklerine erişimin zor ve pahalı olması gibi sorunların objektif bir bakış açısıyla altı çizilmeye çalışılmıştır.

Doçent Dr. Hakan Koçak ve ben de dahil yedi öğrenciyle yapılan söyleşilerde katılımcılar bu sorunları ve sonuçlarını kendi öznel deneyimlerinden yola çıkarak tarafsız bir şekilde aktardı.”

Belgesel yer alan oyuncular: Doçent Dr. Hakan Koçak, Ronahi Pulgat, Esma Kara, Emirhan Turan, Anatolia Deniz Etlik, Selim Zeybek, Umut Kılıç, Engin Deniz Atlı

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek