NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 01 Aralık 2023, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 4133 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Primadoni isimli oyun bu akşam LYSA’da sahnelecek

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Bulgaristan’ın Topolovgrad şehrinde bulunan Velko Kanev Komedi Tiyatrosu 1 Aralık 2023 Cuma günü yani bu akşam Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) Ken Ludvig’in Primadoni isimli oyununu ücretsiz olarak sahneleyecek.
Primadoni isimli oyun bu akşam LYSA’da sahnelecek Valcho Yanev’in yönettiği oyunda Trafon Lambov, IlIya Devedzhiev, Stamo Stamov, Tanya Stamova, Silviya Demerdzheva,  Rosen Purlantov, Lyubov Uzuova, Petya Petrova rol alıyor.

Oyunda suflör olarak Maria Paskaleva, Işıkta Borislav Ilıev, Dekorda Dimitr Todorov ve Petko Yatakchıev, Müzikte Dimıtır Todorov görev yapıyor.

Ayrıca ekiple birlikte Lüleburgaz’da Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov,  Toplovgrad Belediyesi Özel Kalem Müdürü Krasimira Atanasova, Toplovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov, Toplovgrad Halk Eğitim Sekreteri Rayna Atanasova ile Topolovgard Belediye Başkan Yardımcıları da geliyor. 

Oyunun hikayesi –PRİMADONİ

Bu komedi tiyatro oyunu sizleri büyüleyecek ve eğlendirecek.

İki tane parasız  İngiliz artisti  “Shakespare Amerika’da” isimli bir oynamaya karar verirler.  Amerika’da çok zengin ve yaşlı bir kadın ölüm yatağında tüm mal varlığını onlara bırakmak için kendi yeğenlerini aramaktadır.

Bu iki İngiliz oyuncu, yaşlı kadının yeğenleri olduklarını ispatlayıp zengin olmak istiyorlar.  Yaşlı kadının yeğenlerini çocukluklarından beri hiç görmemiş olmaması nedeniyle işlerinin kolay olacağını düşünüyorlar.

Yaşlı kadının yeğenlerinin kız olduğunu öğrenince çaresiz kalıyorlar ve iki kafadar kız kılığına giriyorlar.

Peruk takıp, fistan giyip grim kadın kılığına girerek milyonların sahibi olmaya gidiyorlar.

O sırada gerçek mirasçı kız ile iki artistten bir tanesi birbirine aşık oluyorlar.

Gerçek tiyatro oyununa Şekspir de katılıyor. Oyunun devamında da çok komik durumlar oluyor.  Tiyatro oyunu çok komik ve gerçek bir büyüye dönüşür.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek