NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 04 Aralık 2023, Pazartesi 09:35 tarihinde eklendi. 4610 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LYSA’da tiyatro dolu gece

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Bulgaristan’ın Topolovgrad şehrinde bulunan Velko Kanev Komedi Tiyatrosu 1 Aralık 2023 Cuma gününün akşamı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) Ken Ludvig’in Primadoni isimli oyununu ücretsiz olarak sahneledi.
LYSA’da tiyatro dolu gece  

Valcho Yanev’in yönettiği oyunda Trİfon Lambov, IlIya Devedzhiev, Stamo Stamov, Tanya Stamova, Silviya Demerdzheva,  Rosen Purlantov, Lyubov Uzuova, Petya Petrova rol aldı.

Oyunda suflör olarak Maria Paskaleva, Işıkta Borislav Ilıev, Dekorda Dimitr Todorov ve Petko Yatakchıev, Müzikte Dimıtır Todorov görev yaptı.

Bulgarca olan oyunu Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Aysu Gerenli, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Kaya Atay ve Kemal Pektaş, Belediye Meclis Üyeleri,  Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca,  Büyükkarıştıran Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Pekkan,  Topolovgrd Belediye Başkan Yardımcısı Karalambi Mocheva, Toplovgrad Belediyesi Avrupa Birliği Masası Yöneticileri Krasimira Atanasova ve Miglena Rasheva,  Toplovgrad Belediye Afet Müdürü İvan Zamov,  Bulgaristan Era TV Yambol Muhabiri Vehcjha Ucleheva  ile birlikte Lüleburgazlı Tiyatro Severler izledi.

Oyundan önce Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu Başkanı Ertan Bayer, oyunun hikayesini Türkçe olarak anlattı.

Doğal mimiklerin ve oyuncuların yüksek olduğu oyun büyük beğeni topladı.

Oyundan sonra bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerneli; “Sanat sınır tanımaz. Toplovgradlı sanatçıları ve Belediye Başkanını tanımaktan çok mutlu oldum.  Bu sahnenin ilk oyununu 14 Ekim 2022 de onlar oynadı. Bereketli geldiler. Daha sonra bu Budak Çal Salonu doldu taştı. Onları burada her zaman görmek istiyoruz” dedi.

Toplovgrad  Belediye Başkanı Bojin Bojinov da “Lüleburgaz’da olduğum için çok mutluyum. Dileğim Lüleburgaz’dan gelen tiyatro oyuncularını Topolovgrad da yine görmek” dedi.

Oyundan önce Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve eşi Aysu Gerenli, oyunculara abaşarılar dileyip sahne öncesi hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sahnede ve ekibin Lüleburgaz’da ağırlanmasında da Meliha ve Rıdvan Yüce gönüllü olarak tercümanlık yaptı.

 

Oyunun hikayesi –PRİMADONİ

Amerika’da 1980’li yıllarda geçen hikayede İki tane parasız  İngiliz aktör   “Shakespare Amerika’da” isimli bir oynamaya karar verirler.  Gazetelerden Amerika’da çok zengin ve yaşlı bir kadın ölüm yatağında tüm mal varlığını onlara bırakmak için kendi yeğenlerini aramaktadır. Bu iki İngiliz oyuncu, yaşlı kadının yeğenleri olduklarını ispatlayıp zengin olmak istiyorlar.  Yaşlı kadının yeğenlerini çocukluklarından beri hiç görmemiş olmaması nedeniyle işlerinin kolay olacağını düşünüyorlar.

Yaşlı kadının yeğenlerinin kız olduğunu öğrenince çaresiz kalıyorlar ve iki kafadar kız kılığına giriyorlar.

Peruk takıp, fistan giyip grim kadın kılığına girerek milyonların sahibi olmaya gidiyorlar.

O sırada gerçek mirasçı kız ile iki artistten bir tanesi birbirine aşık oluyorlar.

Gerçek tiyatro oyununa Şekspir de katılıyor. Oyunun devamında da çok komik durumlar oluyor.  Tiyatro oyunu çok komik ve gerçek bir büyüye dönüşüyor.

Yaren SEZEN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek