Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Aralık 2023, Salı 09:23 tarihinde eklendi. 346 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Lüleburgaz’da yapıldı

Lüleburgaz’da 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali düzenlendi.
18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Lüleburgaz’da yapıldı  

8 Aralık 2023 Cuma akşamı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) K. Budak Çal Salonu’nda  gerçekleşen aşılış gecesinde sunuşun ardından akademisyen ve bağlama sanatçısı Boran Mert otantik yorumuyla sinemaseverlere müzik ziyafeti sundu.

Ardından festival ekibi tarafından açılış filmi olarak seçilen yönetmen Cem Kaya’nın titizlikle hazırlamış olduğu belgesel filmi AŞK, MARK ve ÖLÜM gösterildi.

Dayanışma ruhuyla ortaya konan işçi filmleri festivali açılış gecesinde ‘Yaşasın Emeğin Örgütlü Gücü’ mesajını verdi.

Festival, 9 Aralık 2023 Cumartesi ve 10 Aralık 2023 Pazar günleri yine aynı salonda 13:00, 16:00 ve 19:00 seanslarıyla gösterimlerine devam etti.

5 kısa metraj ve 7 uzun metraj filmin gösterildiği programda emek temalı filmlerin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği, kent/çevre, göç/mültecilik, insan hakları gibi farklı konulara değinen filmler gösterildi.

Kapitalist anlayışın bir sonucu olarak ortaya çıkan doğa katliamlarına dikkat çeken filmlerin gösterildiği 10 Aralık 2023 Pazar saat 13:00 seansından önce kentimizde ve bölgemizde doğa katliamlarına karşı örgütlü mücadele gösteren direnişçilerden Emin Durak, Lüleburgaz’da kurulan asfalt şantiyesinin kent yaşamına nasıl zararlar verebileceğini, Evciler köyünde kurulmak istenen taş ocaklarına karşı nasıl direniş gösterdiklerini anlattı.

Tüm gösterimlerin ücretsiz gerçekleştirildiği 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin son gününde festival düzenleyicileri dayanışmayla ortaya koydukları festivale gösterilen ilginin her yıl giderek arttığını belirttiler.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek