Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 18 Nisan 2013, Perşembe 09:06 tarihinde eklendi. 3515 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Umurca Köyü’nde 25 yıllık özlem

Lüleburgaz’a bağlı Umurca Köyü Muhtarı Salih Birgün 25 yıldır okullarının kapalı bulunması nedeniyle köyde İstiklal Marşı okunmasına ve bayram kutlamaları yaşanmasına hasret kaldıklarını belirtti.
Umurca Köyü’nde 25 yıllık özlem  

Gökhan KAN-  Köy Muhtarı Birgün, Köy Azaları Ahmet Zengin ve Süleyman Kayhan ile birlikte gazetemize açıklama yaparak “ Köyümüzdeki okulumuz 25 yıl kadar önce kapandı. O günden bugüne köyümüzde bir İstiklal Marşı okunmasına, şanlı bayrağımızın göndere çekilmesine ve Bayram kutlamalarına hasret çekip özlem duyduk. Bu yıl bu özlemimizi dindirmek için kolları sıvadık ve Aza arkadaşlarım ve köy halkımızın destekleriyle girişimlerde bulunduk.
Sakızköy Belediyesi’nin daveti üzerine Bulgaristan’ın Plovdiv kentinden 22 kişilik öğrenci ve aile grubu 23 Nisan’da önce Sakızköy’deki kutlamalara katılacak ve daha sonra Köyümüzde yapacağımız kutlamalarımıza katılarak misafirimiz olacaklar. Köyümüzdeki en son okul binamızda yapacağımız 23 Nisan kutlama törenlerimize Sakızköy’deki öğrencilerimiz ile 8 Kasım Ortaokulu ve TSO İlkokulu Halk Oyunları Ekipleri de katılacaklar. Kutlamaların sonunda tüm misafirlerimize yemek vereceğiz” dedi. Muhtarlığı döneminde azaları ile birlikte birçok çalışmalar yaptıklarını belirten Birgün “ bu yıl düzenleyeceğimiz 23 Nisan kutlamaları ve bize verdiği heyecan her şeyin üzerindedir. 25 yılın özlemini bu yıl halkımızla gidermek istiyoruz. Etkinliğimize tüm Lüleburgaz halkı davetlidir” dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek