Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Mayıs 2012, Salı 09:06 tarihinde eklendi. 1048 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Siyasi partilerin Trakya yarışı

Siyasilerin Trakya’ya özellikle Lüleburgaz’a olan ilgileri her geçen gün artıyor.
Siyasi partilerin Trakya yarışı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmalarında Trakya’nın kendisinde ayrı bir önemi olduğunu ve seçimlerde bölgeden oy çıkarmak için büyük çaba sarf ettiği biliniyor. Türkiye genelinde oy oranını arttıran AK Parti 2011 Haziran seçimlerinde Trakya’da da oy oranını önceki seçimlere göre yükseltti. Bilindiği üzere, 2011 seçimlerinin öncesinde üç lider Lüleburgaz’da miting yaparak seçmenlere seslenmişti.

AK Parti istiyor

İktidara geldiği günden bu yana oy oranını artıran AK Parti ise Trakya’da istediği oy oranını bir türlü yakalayamadı. Televizyon ve gazetelere verdiği demeçlerinde Trakya’nın kendisi ve partisi için önemli olduğunu ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçimleri öncesinde ilk kez Lüleburgaz’a gelerek seçmenlere seslenmişti. Daha önceki seçimlerde Lüleburgaz’da miting yapmayan Erdoğan, ilçemizde büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanmıştı. Erdoğan’ın Trakya mitingleri Ak Parti’nin oy oranını Trakya’da yükseltmesine neden olmuştu.

CHP’nin kalesi

Kıyılardaki oy oranını kaybeden CHP’nin kalesi ise Kırklareli. Türkiye genelinde en fazla oyu aldığı Kırklareli’yi kaybetmek istemeyen CHP 2014 yılında yapılacak seçimde titiz çalışmalar yaparak önemli adaylar çıkarmak istiyor. Kırklareli Belediye Başkanı başta olmak üzere Tekirdağ ve Edirne belediyelerine sahip olan CHP 3 önemli kalesini kaybetmemek için çalışmaları büyük bir titizlikle yürütmesi bekleniyor. Son dönemde parti içerisinde yaşanana değişimin ardından parti tabanında önemli değişiklikler olacağı kaydediliyor.

MHP hareketleniyor

2011 seçimlerinde Kırklareli’ne uzun yıllar hizmet etmiş eski milletvekili Cemal Özbilen’i milletvekili adayı olarak gösteren MHP Trakya Bölgesi’nde istediği oy oranını alamadı. Son günlerde ise Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın Lüleburgaz’a yaptığı ziyaretlerde dilinden eksik etmediği, “Trakya Anadolu’ya örnek olmalı” sözü MHP’nin de bölgeye gösterdiği ilgiyi gözler önüne serdi. 2014 yılında yapılacak seçimlerde özellikle Lüleburgaz’da ciddi çalışmalar yapması beklenen MHP’nin çok önemli bir  ismi belediye başkan adayı çıkarması bekleniyor. Ömer MUTLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek