Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 20 Ocak 2024, Cumartesi 09:32 tarihinde eklendi. 566 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’daki çadır kaldırıldı

Emek ve Demokrasi Platformu’nun bir süredir Asfalt Plent Tesisine karşı imza kampanyasını yürüttüğü Lüleburgaz Üçgen Parktaki nöbet çadırı kaldırıldı.
Lüleburgaz’daki çadır kaldırıldı  

 

Platform üyeleri Perşembe sabahı çadırın yerinde olmadığını fark ettiler. Bunun üzerine kimin ve hangi sebeple kaldırdığını araştıran Platform temsilcileri, CİMER’e giden vatandaş şikâyeti sebebiyle belediyeye talimat geldiği ve belediye görevlilerinin de çadırı kaldırdığı bilgisini aktardı.

Ardından bir araya gelen üyeler ve destekçiler konu ile alakalı tepkilerini dile getirerek çadırlarının en kısa sürede geri gelmesini talep etti ve çadır olsun olmasın tesisin farklı bir bölgeye taşınması için topladıkları imza kampanyasını sonuna kadar sürdüreceklerini ile getirdiler.

Emek ve Demokrasi Platformu Yürütme Kurulu Üyelerinden Cahit Aras konu ile ilgili; “Platform olarak nöbetlere devam edeceğiz, şantiye kalkıncaya kadar buradayız. Doğanın korunması, hayvan ve insan sağlığı için buradayız. Hayvanlar bölgeyi terk ediyorlar. Kuzey rüzgârları sebebiyle duman ve koku her yere yayılıyor. Arılar ve kuşlar bu bölgeden ayrılmaya başladı. İnsan sağlığı için büyük tehdit. Biz tesis olmasın demiyoruz. Bu doğal cennet olan bölge bu tesis için uygun değildir diyoruz. Tesise uygun bir yere taşınmasını talep ediyoruz. Mesela çok yakınında askeriye var. Buradaki askerlerin hepsi bu tesis sebebiyle sağlık sorunları yaşama riski taşıyor. Zaten çevre halkı da aynı şekilde bu riski taşıyor. Kuzey rüzgarları estiği anda Lüleburgaz da dâhil koku sarıyor her yeri.” dedi.

Diğer bir platform temsilcisi Birol Topal ise megafonu ile vatandaşlara seslenerek; “Sevgili Lüleburgazlılar, buradan çadırımızı kaldırdılar. Çadırımızı kaldıranlara sesleniyoruz, geri getirin! Çadır olsun olmasın mücadelemize devam edeceğiz. Bu duruşumuz çocuklarımız için, çocuklarınız içindir. Zaten kirlenen yer altı kaynakları sebebiyle 8 metredeki suyu kullanamayarak 140 metreden su alınıyor. Doğaya daha ne kadar zarar verebiliriz? Bölgede kuş kalmadı kuş! Arılar alanı terk ediyor çiçeklere konmuyor! Tarım arazilerine verilen zarar yüzünden ayçiçeklerine arı konmaz hale geldi. Lodos esince Turgutbey Köyü toz ve zift kokusu altında kalıyor. Ters rüzgârda Lüleburgaz direkt etkileniyor. Özellikle asgari bölge 3 - 4 bin askerin olduğu yer bu durumdan en çok etkilenen yerlerden biri. İşletmenin hemen yanındaki dere yanındaki tarlalarda yeri geliyor maske ile çalışıyoruz. Derenin ve havanın kirliliği tarımı yok ediyor. İmza kampanyamıza destek verin sevgili Lüleburgaz’lılar, bu tesis buradan gitmeli, doğamıza sahip çıkmalıyız!” dedi.

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek