Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 30 Ocak 2024, Salı 09:10 tarihinde eklendi. 435 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlı Yönetmen Behçet Güleryüz yarın Lüleburgaz’da

Lüleburgaz Sinema Topluluğu bu hafta kentimizden çıkmış bir yönetmeni konuk ediyor. Yönetmen ve akademisyen Behçet Güleryüz “Seyirlik Bir Gariplik: Van Gölü Canavarı” belgeseli ile Lüleburgaz izleyicisi ile buluşuyor.
Lüleburgazlı Yönetmen Behçet Güleryüz yarın Lüleburgaz’da  

Antalya Altın Portakal, Safranbolu Altın Safran Belgesel Film, Haliç Goldenhorn, TRT Belgesel Film ve Boğaziçi Film Festivallerinde gösterilen ve yarışan belgesel 2023 yılının öne çıkan yapımlarından bir tanesi.

Ünlü oyuncu Sezin Akbaşoğulları’nın seslendirdiği belgeselin kurgusunu Lüleburgazlı Dehriy Doğa Dirier yaparken yine Lüleburgazlı müzisyen Gökay Özcanlar da üç eseri ile belgesele katkıda bulunuyor.

31 Ocak Çarşamba günü Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Kerim Budak Çal Sahnesi’nde yapılacak gösterimin başlama saat 20:00. Gösterim sonrasında yönetmen Behçet Güleryüz ve belgesel ekibiyle söyleşi yapılacak. Gösterim ücretsizdir.

Behçet Güleryüz kimdir?

1978 yılında Lüleburgaz’da doğan Behçet Güleryüz, kentimizin sevilen isimleri Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra 2013 yılında Marmara Üniversitesi’nde ‘‘Türk Sinemasında Taşranın Temsili’’ teziyle doktorasını tamamladı.

Ünal ve Necla Güleryüz’ün oğludur. İlk ve orta öğrenimini Lüleburgaz’da tamamlayan Güleryüz, üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.

 Van 100. Yıl Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde çalışan Güleryüz, 2021 yılından itibaren Haliç Üniversitesinde Doktor Öğretim Görevlisi olarak ders vermektedir.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek