Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 16 Şubat 2024, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 329 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“SOKAK HAYVANLARI CANDIR GERİSİ HEYECANDIR”

Demokratik ve Atılım Partisi (DEVA PARTİSİ) Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı ODTÜ’lü Makine Mühendisi Serhat Özer Paksoy, gazetemize yaptığı açıklamada; “Oy kullanamasalar da Lüleburgaz’da bulunan sokak hayvanlarının da hakları var. Göreve geldiğim zaman Lüleburgaz, örnek Avrupa kentlerinden biri olacak” dedi.
“SOKAK HAYVANLARI CANDIR GERİSİ HEYECANDIR”  

Bugün Lüleburgaz’da sokak hayvanlarının vatandaşların desteğiyle yaşadığını ve yerel yönetimin gerekli çözümleri üretemediğini belirten Serhat Paksoy; “Dünyayı geziyorum ve oradaki sistemleri inceliyorum. Avrupa şehirlerinde şehrin dışında ama şehrin hemen yanında kurulan büyük hayvan parklarında sokak hayvanları hem rehabilite edilir. Hem de barınır hem de tedavileri burada yapılır. Vatandaşlar hayvan sahiplenmek isterse buradan sahiplenir. Sokağa hayvan bırakmak yasaktır.  Evcil hayvanına bakamayan, buraya getirir. Canını geri getirenden de küçük bir ücret alınır. Bu ücretlerle de parkın giderleri karşılanır. Bu sistemi de burada uygulamak ve canlar için adayım. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir..” diyerek açıklamasını tamamladı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek