Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 20 Mart 2024, Çarşamba 10:08 tarihinde eklendi. 1324 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yarın akşam şiir ziyafeti yaşanacak

21 Mart dünya şiir günü etkinliği bu yıl Lüleburgaz belediyesi desteği ve Onuncu Köyün Kalemleri Platformu üyelerince Lüleburgaz Yıldızlar Sanat Akademisi’nde (LYSA) coşkulu bir etkinlik ile kutlanacak.
Yarın akşam   şiir ziyafeti yaşanacak  

 

 

Lüleburgaz’da bulunan, yazar ve şair yarın akşam sahnede şiir dinletisi gerçekleştirecekler.


Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) gerçekleşecek olan programda birbirinden kıymetli şairler dinleyicilere eşsiz bir akşam sunacak.


Ekip provalarına devam ederken gerçekleşen provaya Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) başkanı, şair ve yazar Alaeddin İkican da katılım sağlayarak şairlere manevi desteklerini sundu. İkican da 21 Martta Onuncu Köyün Kalemleri ile birlikte sahnede şiir okuyacak.


Şairler tüm şiir ve edebiyatseverleri 
21 Mart akşamı LYSA’da beklediklerini dile getirdiler.

Yaptıkları açıklamada; “Şiir insanların tutkuyla bağlandıkları şeylere karşı kelimelere dökülen insani duygulardır.

Şair sadece duyguları kelimelere dökmez. Döneminin de aynasıdır.

Baki, Fuzuli, Nesimi, Şeyh Galip  gibi şairlerimiz şiirlerinde sadece aşkı , sevdayı , hasreti , özlemi değil dönemlerinde yaşanan toplumsal olayları da işlemişler ve şiirleri aracılığı ile de dünyaya kayıt bırakmışlardır.

Cumhuriyet döneminde de Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Cemal Süreyya, Can yücel gibi şairlerimiz insanca duyguları da toplumsal duyguları şiirleştirerek geleceğe miras bırakmışlardır.

Bizler de onuncu köyün kalemleri olarak duygularımızı  şiirleştirerek dinleyicilere İftar sonrası keyifli ve coşkulu bir gece için hazırlanıyoruz.

Lüleburgaz halkı ve çevre ilçe ve köylerdeki edebiyatseverler davetlimizdir.” denildi.

 

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek