Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 23 Mart 2024, Cumartesi 10:05 tarihinde eklendi. 283 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da Dünya Şiir Günü Coşkusu

Dünya Şiir Günü etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) şiir ziyafeti yaşandı.
Lüleburgaz’da Dünya Şiir Günü Coşkusu  

Onuncu Köyün Kalemleri topluluğundan olan şairler şiirlerini seslendirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Moderatörlüğünü Ferhat Uludere’nin yaptığı etkinlikte Onuncu Köyün Kalemleri topluluğundan Alaaddin İkican, Ayşe Özkılıç, Emine Özdilek, Gürsel İleri, Hayri Varol, Kadir Horzum,  İbrahim Koser, İnci Yılmaz Şimşek, Nazmi Metin, Nurcan Balıbey, Nurettin Korkmaz, Recai Küllü, Sibel Çelikel ve Yılmaz Taşdelen sahne alarak şiirlerini seslendirdiler.

Aralarında aşk, aile, öğretmen sevgisi gibi çok çeşitli ana fikirler içeren şiirlerin olmasının yanında savaşlardan çevre kirliliğine kadar sosyal meseleleri ele alan şiirler de sahnede seslendirildi.

Gecede konuk şairler de sahne aldılar. Orhan Alkaya, Turgay Kantürk, Kadir Aydemir ve Altay Öktem gecenin konuk şairleri oldu.

21 Mart Perşembe günü 20.30’da başlayan etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Şiir dinletileri sonrası sahne alan isimlere belediye tarafından hediyeler takdim edildi ve şairler okuyucuları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladılar.

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek