NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 28 Mayıs 2024, Salı 09:44 tarihinde eklendi. 1787 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Pazartesi toplantısı gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Haftalık Halk Toplantısı dün gerçekleşti.
CHP Pazartesi toplantısı gerçekleşti  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can toplantıyı “İşimiz Gücümüz Karıştıran” sloganı ile başlattı. Ardından emeklilerin büyük mitingi ve kadın kolları seçimi konularına değindi.

 “Emekliler lütuf değil hakkını istiyor”

Ali Can ilk başlık olarak büyük emekli mitingine değindi. Hafta sonu ankara’da yapılan büyük emekli mitingi hakkında bilgiler verdi ve amaçlardan bahsetti.

Can sözlerinde; Türkiye’nin dört bir köşesinden Ankara Tandoğan Meydanına gelen emeklilerimizle Büyük Emekli Mitingimizi gerçekleştirdik. Emeklilerimiz hakkını alıncaya, hak ettikleri yaşam seviyesine ulaşıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ezilen, AKP iktidarı tarafından açlık sınırının altında bir ücretle yaşamaya mahkum edilen emeklilerimiz omuz omuza haklı taleplerini dile getirdiler. Emekliler lütuf değil hakkını istiyor. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemiz devam edecektir. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Emekli maaşları arasında farklılıkları gidererek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün kazandık diyeceğiz. Onurlu bir yaşam ve hakça bölüşüm için mücadelemizi sürdüreceğiz. Geleceğimiz için onurlu mücadelemize omuz veren ve verecek olan tüm yurttaşlarımıza selam ve saygılarımı iletiyorum. Emekli sendikalarındaki arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. Çevre illere göre nüfusu bizden yüksek olan yerler de dâhil çok daha iyi bir sayı ile oraya gittik. Lüleburgaz olarak 2 otobüs gittik. Bunu övünerek söylüyorum. Tandoğan’da mücadeleleri için arkadaşlarımız haykırdı ve taleplerini dile getirdiler” dedi.

Kadın Kolları Seçimi

Ali Can emekli mitingi konusunun ardından hafta sonu gerçekleşen kadın kolları seçiminden bahsetti ve göreve seçilen Latife Uysal ile ekibini tebrik etti. Uysal söz alarak kürsüye çıktı.

Latife Uysal konuşmasında; “Cumartesi günü yapılan kadın kolları seçiminde ben ve yönetimimiz seçilmiştir. Bu süreçte yanımızda olan kadınlarımıza ve tüm partililerimize çok teşekkür ederim.

Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir’ diyerek verdiği haklarla toplum içerisinde kadının önemini belirtmiştir.” dedi. Uysal ardından kadınların toplumdaki ekonomik ve sosyo-kültürel alanlarda yaşadığı zorluklar ile toplumda oluşması gereken eşitlik konularına değindi. Ardından kadına şiddet oranlarına da değinerek tepki gösterdi ve bu konularda mücadele edeceklerini dile getirdi.

Latife Uysal’ın başkanlığında kadın kollarının yönetim listesi şu şekilde;

Fevziye Aktürk, Melike Bilen, Pınar Çetin, Fatma Çoralı, İlknur Doruk, Arzu Gezici, Yeşim Güney, Özlem Kısalar, Tülay Özen ve Semah Yaman’dan oluştu.

Yönetim Kurulu Yedek Listesinde; Nevin Eren, İlksen Vural, Behice Okan, İlknur Akbıyık, Didem Erzurum, Gülten Aydı, Rabia Argun, Fatma Öney, Aynur Kalaykoz ve Yüksel Urucak.

 

Barış Can KORKMAZ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek