Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 03 Haziran 2024, Pazartesi 09:24 tarihinde eklendi. 761 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Fahri Özkan’dan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a vize randevu sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve Avrupa Komisyonu Üyesi Fahri Özkan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakana Hakan Fidan’a; “Avrupa Birliği ülkelerinin vize randevuları için tek yetkili olarak belirlediği VFS'nin Türkiye'deki ortaklarının, bir vize acentası kurarak yetkilerini suistimal ettikleri ve vize randevularını fahiş fiyatlarla sattıkları iddiaları doğru mudur?” sorusunu sordu.
Milletvekili Fahri Özkan’dan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a vize randevu sorusu  

CHP  Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan’ın bu konu hakkındaki bilgilendirme ve soruları şöyle; “Aşağıdaki sorularımın T.C. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talep edilmiştir. Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerinden vize ve vize randevuları alamamasıyla ilgili ciddi iddialar kamuoyunda gündeme gelmiştir. İddialara göre, Avrupa Birliği ülkelerinin vize randevuları için tek yetkili olarak belirlediği kurum olan VFS'nin Türkiye'deki ortaklarının, bir vize acentesi kurarak VFS'deki yetkilerini kullanıp vize randevularını fahiş fiyatlarla ve yalnızca referansı olan müşterilere el altından sattığı belirtilmektedir. Ayrıca, vize randevu botları kullanılarak randevuların alınması ve bu yolla vatandaşlarımızın mağdur edilmesi de iddia edilmektedir. Bu durum, işini düzgün yapmaya çalışan acentelerin işlerini kaybetmesine, vatandaşlarımızın yetkisiz acenteler tarafından dolandırılmasına ve vize alamamasına yol açmaktadır. Bu nedenle iş insanlarının işleri aksamakta, öğrenciler eğitimlerine devam edememekte, aileler birleşememekte ve tatil planları iptal olmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür sorunlarla karşılaşmaması ve mevcut mağduriyetlerin giderilmesi adına, Bakanlığınızın atacağı adımlar hakkında kamuoyuna açıklama yapılması büyük önem arz etmektedir.

 

 

Bu bağlamda;

1.      Avrupa Birliği ülkelerinin vize randevuları için tek yetkili olarak belirlediği VFS'nin Türkiye'deki ortaklarının, bir vize acentası kurarak yetkilerini suistimal ettikleri ve vize randevularını fahiş fiyatlarla sattıkları iddiaları doğru mudur?

2.      Vize randevu botları kullanılarak randevuların alınması ve bu yolla vatandaşlarımızın mağdur edilmesi konusunda Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

3.      VFS ve ortaklarının faaliyetleri ile ilgili olarak herhangi bir denetim yapılmakta mıdır? Eğer yapılıyorsa, bu denetimlerin sonuçları nelerdir?

4.      Yetkisiz acentelerin vize işlemleri konusunda faaliyet göstermesini önlemek adına ne gibi önlemler alınmaktadır?

5.      Vize randevusu alamayan vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetler konusunda Bakanlığınızın aldığı veya almayı planladığı önlemler nelerdir?

6.      İş insanlarının işlerinin aksaması, öğrencilerin eğitimlerine devam edememesi, ailelerin birleşememesi ve vatandaşların tatil planlarının iptali gibi sorunların çözümüne yönelik Bakanlığınızın herhangi bir girişimi bulunmakta mıdır?

Vize randevu sisteminin daha adil ve erişilebilir hale getirilmesi için Bakanlığınızın yürüttüğü veya planladığı herhangi bir çalışma var mıdır?”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek