Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 04 Haziran 2024, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 180 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Büyükkarıştıran zaferi ardından CHP Pazartesi toplantısı gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığında haftalık düzenlenen Pazartesi toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Ertuğrul Çamlıca, yöneticiler, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Büyükkarıştıran zaferi ardından CHP Pazartesi toplantısı gerçekleşti  

Toplantısının ana gündem maddesi Büyükkarıştıran’da Pazartesi tekrarlanan seçim zaferi oldu.

Ali Can Kırklareli’nin en başarılısı

CHP’nin Kırklareli’nde kayıplar yaşadığı yerel seçim sürecini Lüleburgaz başarı ile tamamladı. 3 belde ve Lüleburgaz’ı kazanan CHP Kırklareli’nde fark yarattı. Görevde kalması ile alakalı eleştiriler alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can eleştirilere cevabı kazanılan başarılar ile vermiş oldu ve görevinin başında olduğunu dile getirdi. Sözlerinde; “29 Martta Kongre meydanında benim bir sloganım vardı. “3 belde 1  Burgaz tam gaz” dedik. Bu gerçekleşti. 3 beldemizi ve Lüleburgaz’ı aldık. Elini ovuşturanlara sesleniyorum. Halen başarısız diyenlere sesleniyorum. Ali Can Başkan görevinin başında ve devam edecek hiç umutlanmasınlar. İçimizdeki İrlandalılara rağmen seçimi kazandık. Bu zaferde en büyük payı olan sayın başkanım Ertuğrul Çamlıca’yı tebrik ederim.” dedi.

“Kazanmak çok güzel bir şey”

Ali Can konuşmasında itiraz süreçlerini ve zafere giden süreçlere değindi. Bazı detaylara değinerek partililere teşekkürlerini sundu.

İlçe Başkanı Can sözlerinde; “Kazanmak çok güzel bir şey. Biz büyük bir aileyiz. Büyük bir örgütüz. Emeği geçen, en ufak bir toplu iğne ucu kadar emeği olan tüm partililerimize buradan teşekkür ediyorum. Fakat bunun bir öncesi vardı arkadaşlar. 31 Martta 2 oyla kaybettiğimiz ve kural hatası sebebiyle yaptığımız itiraz sonucu bu aşamaya geldik. O gün buradan çıktık ve yönetim kurulundan Okan kardeşime ben yemeğe gideceğim sen de gelecek misin dedim. Kendisi gelmedi Halis Bey ile odada kaldı ve bu konu üzerine çalışmaya başladılar. Yalova seçimlerini örnek alarak son anda ikisinin mücadelesi ile İl Seçim Kuruluna itirazımızı yaptık ve seçimlerin yenilenmesi sağlandı. O yüzden bu iki arkadaşımızı özellikle kutluyorum. Onlara ayrı bir teşekkür sunuyorum. Vesile oldular, bizler de aldığımız önceki dersler ve azimle Ertuğrul başkanımızın yanına gittik ve birlikte Büyükkarıştıran beldesinde mücadelemizi verdik. Orada yattık orada kalktık, vekillerimiz, çevre belediye başkanlarımız, çevre belediye başkanları, aklınıza kim geliyorsa bu büyük aile ile hepsi ile el ele mücadele ettik. Ertuğrul başkanımızı anasının sütü kadar helal olsun. Orada tekrar CHP bayrağını yükselttik. Yarım kalmış projelerimizi devam ettirmek için Ertuğrul başkanımıza hayırlı olsun.” dedi.

“Büyükkarıştıran’ı söke söke tekrar kazandık”

İlçe başkanı Can önceki seçim ile değişen oy oranlarını sıraladı ve oy oranlarından yola çıkarak ittifaka karşı kazanıldığını dile getirdi. Konuşmasında; “Sonuçlara göre AKP 31 Marttaki seçimlere göre 205 oy almış, bu 2 Haziranda 14 oya düşmüş, yani ittifağa giden oylar. DSP 2059 almış ve onların sayesinde 2101 e yükseltmiş. Yeniden Refah 18’den 11’e düşmüş. Bütün hepsinin el ele ittifak yaptığını anlatmak için bu sayıları söylüyorum. CHP ise 2057 oydan 2286 oya çıkarak kazandı. MHP 30 oydan 8 oya düştü. Saadet ise 8 oydan 3 oya geriledi. Bunları sayma sebebim dediğim gibi karşımızdaki ittifakı ve gücü görmeniz için. Nereden zaferle çıktığımızı görmemiz için. Bunlara rağmen biz oyumuzu arttırarak Büyükkarıştıran’ı söke söke tekrar kazandık.” şeklinde açıklama yaptı.

Ali Can’ın konuşmasının ardından İl Başkanı Bora Terzi de konuşma gerçekleştirdi. Terzi de itiraz sürecine değindi ve seçim sürecinde yapılan çalışmalardan bahsederek başarıyı tebrik etti. CHP birlik ve beraberliğini överek genel seçimleri kazanmak için bu birliğin sürmesini istedi. CHP’nin tüm kadrolarına teşekkürlerini sundu.

“İnsanları korkutmuşlar”

İl Başkanı Terzi’nin ardından Milletvekili Fahri Özkan söz aldı.

Fahri Özkan mutlu olduğunu dile getirdi ve süreçten bahsetti. Ardından seçilen Çamlıca’ya yapılması gerekenleri sıraladı; “Yaklaşık 20 gündür sahadayız. Bu vesile ile eksiklerimizi görmüşte olduk. Mesela orada üye çalışması yapılması çok önemli. Biraz daha örgütü hareketlendirmemiz lazım. Her ne kadar mücadele edilseydi de yapıyı biraz daha güçlendirmek lazım, kendi gözlemimle biraz zayıf geldi. Güçlendirelim ve böyle sıkıntılı bir seçim yaşamayalım. Çok gezdik, hanelerin yüzde 80’ine birebir ulaşmışımdır. Karşımızdaki arkadaşlar da hizmet için yola çıkmışlar ama tabi biraz daha argo, insanları korkutmuşlar orada insanlar sokağa çıkamıyor. En son bir göçmen aileye gittik bahçesinde otururken biz yan taraftaki komşumuza gidemiyoruz dedi. Oradaki yapı biraz daha farklı. 62 vilayetten insan yaşıyor Karıştıran’da. Çok farklı ve renkli bir beldemiz. O yüzden başkanımınız sorumluluğu biraz daha fazla olacak. Biraz daha itina etmesi gerekiyor. Telefonların cevap vermesi kapamaması gerekiyor. Belediyede daha çok zaman geçirmesi gerekiyor. Özellikle adamın bahçesinde logar patladıysa logar 6 ay patlak kalmayacak belediye başkanımız birebir takipçisi olacak. Olmazsa 2028-29 da yapılacak yerel seçimlerde aynı sorunları tekrar yaşarız. Bu Lüleburgaz için de Babaeski için de geçerli. CHP’nin belediye başkanları daha hassas davranmalı. Adam logarım patlak diyorsa 1 yıldır belediyeye gitmişse ve alttaki personel başkanın kuyusunu kazıyorsa başkan biraz daha dikkatli olacak. Sonuç olarak partimize ve halkımıza hayırlı olsun. Kazanımları çoğaltmak için mücadele edeceğiz. Başkanımı tebrik ediyorum.” dedi.

Son olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca söz aldı. Çalışmalardan dolayı sesi kısılan Çamlıca sözü uzatmadan teşekkürlerini sunarak; “Biz büyük bir aileyiz. Atatürk’ün söylediği gibi iki büyük eserim var biri Türkiye Cumhuriyeti biri Cumhuriyet Halk Partisi. Tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Barış Can KORKMAZ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek