Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 14 Haziran 2024, Cuma 09:08 tarihinde eklendi. 202 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya, masallar ile can buluyor

Yazar Gürcan Kırım Aktaş Trakya’ya özgü doğal hazineleri masallarında yaşatmaya çalışıyor. Yazdığı masallarda Trakya’nın kuşları doğası ve zenginlikleri ile kalemini birleştiren yazar Aktaş amacının bu coğrafyanın güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılması ve henüz çocukken doğa ve çevre bilincinin edinmesini sağlamak olduğunu aktarıyor.
Trakya, masallar ile can buluyor  

Trakya’ya özgü değerler taşıyan çocuk masalları tek bir kitap içerisinde değil seri halinde sırayla çıkacak. Kitap içerisinde Trakya’da geçmişten günümüze anlatan tarihi miras niteliğinde masalları barındırıyor.

İlk olarak Cesur Karga ve Arkadaşları bu konuda yayınlanan masal kitabı olarak kayda geçiyor.

 Gençlik Parkında geçen masal kitabı 

Diğer bir kitap ise Kayra Renkli Kanatların Peşinde. Yazar Aktaş, kitabın amacını Çocuklara Türkiye’nin kuş çeşitliliğini masalla tanıtmak olarak tanımlıyor.

Kitap Lüleburgaz’da bulunan Gençlik Parkında geçmekte. Konuyla alakalı ikinci kitap ise Longoz Ormanlarında geçecek. 

Yazar Gürcan Kırım Aktaş açıklamalarında; “Kayra Renkli Kanatların Peşinde kitabımda Trakya’nın kuşlarını tanıtmanın yani sıra bölgenin doğal kaynaklarını ve çevresini tanıtmak, çocuklara bu kültürü aşılamak amacıyla kaleme aldım diyebilirim. 

 

Trakya’nın kıymetli masal ve birikimlerinin kaybolmaması adına geçmişten günümüze anlatılan masalları sırayla derlemeyi planlıyorum.

Çocuklara doğayı sevdirmek bence en önemli şey. Yıllardır çevre mücadelesi veriyorum. Büyüklere anlatmakta sorun yaşıyoruz. Sanırım önemli olan çocukken bunu aşılamak. Bilgi edinmeden fikir üreten bir toplumuz bunu değiştirmek gerekiyor. Daha sonra gençlik meclisi ile işbirliği ile kitaplar ile alakalı etkinlikler düzenleme düşüncemiz de mevcut.” şeklinde konuştu.

Barış Can KORKMAZ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek