Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 14 Haziran 2024, Cuma 09:10 tarihinde eklendi. 198 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Sarıçam’dan Sisli Vadi konuşması

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde sisli vadi olarak bilinen yerde meydana gelen sel felaketi ile ilgili konuşma yaptı.
Milletvekili Sarıçam’dan Sisli Vadi konuşması  

AK parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın konuşması şöyle; “Sayın Başkanım, kıymetli milletvekili arkadaşlarım, aziz milletim; hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

    5 Eylül 2023 tarihinde, Kırklareli Demirköy ilçesi İğneada beldesinin hemen yanında Sislioba diye belirtilen ormanın içindeki bir alanda bir konaklama tesisinin, o gece son yıllarda, onlarca yıldır görülmemiş bir yağışın neticesinde sular altında kalması, oradaki bungalovların sele kapılması neticesinde bungalovlarda o gece ikamet eden 10'a yakın vatandaşımızdan 6'sı hayatını kaybetmiştir. Bu afet esnasında kara yolundaki yolun çökmesinden de anlaşılacağı gibi, tahminlerin ötesinde ve yağış rejimlerinin çok ötesinde bir felaket söz konusudur.

    Elbette, böyle bir afetin yaşanmasıyla birlikte, o bölgede daha önce bu tür bir turizm tesisini hayata geçirmek isteyen insanların başvuruları bunlar öngörülerek idare tarafından reddedilmiştir. Kurumlardan alınması gereken görüşlerin hiçbirisi olumlu olarak gelmemiş fakat bu esnada o tatil konaklama yerlerini kaçak olarak yapan firma, burada daha önce aldığı bir gıda üretimine yönelik işletmenin ruhsatını bahane ederek yanında böyle konaklama tesislerini kurmuş ve kullanmıştır. Bununla ilgili yapılan şikâyetler üzerine oraya gidilmiş, konaklama tesislerinin tamamı mühürlenmiştir. Bu konaklama tesislerinin kaçak yapılmasıyla ilgili olarak hem sahada jandarmanın yaptığı tespitler hem de çevrenin vermiş olduğu uyarılar neticesinde tesisler mühürlenmiş ve burada kesinlikle çalışma yaptırılmamış, orada talep edilen turizm imar düzenlemesi yapılmamıştır. Bu tesis kaçak olarak kullanılmıştır, bu bir vaka fakat kaçak olarak kullanıldığına ve çalıştırıldığına dair herhangi bir yazılı ihbar ve şikâyette bulunulmamıştır. Bundan dolayı bu bölgede buna benzer birçok kaçak yapı mevcuttur. Bu kaçak yapılar Tekirdağ'da da mevcuttur, büyük şehir belediyesinin kontrolünde Edirne'de, yine, özel idarenin bünyesinde yapılmıştır.

    Özellikle son dönemde ekoturizmin ön plana çıkması, pandemi döneminde insanların biraz da kırsal hayata turizm ve kişisel yerleşim amacıyla yönelmesiyle bunlar maalesef Trakya Bölgesi'nin genelinde çok önemli bir miktarda ruhsatsız ve kaçak olarak oluşturulmuş ve yapılmaktadır.

  - Bununla ilgili olarak, milletvekilliği görevimin başlamasından itibaren bölgede kendi ilim dâhilinde bütün kamu kurumlarını uyardım ve her birinde turizm imarı noktasında daha hassas davranılması ve bunların kesinlikle durdurulması noktasında çalışmaları başlattık. Şu anda ilimizin genelinde son bir yıldır kesinlikle tarımsal alanların turizm imarına açılması noktasında yaptırım uygulanmakta ve kesinlikle izin verilmemekte.

    Yine, Tarım Bakanlığımla yaptığım görüşmeler neticesinde tüm Trakya pilot bölge ilan edildi. Marjinal alanlar, tarım alanları ve turizme geçilecek alanlarla ilgili uçaklarla düzenlemeler, fotoğraflar ve bilimsel çalışmalar yapılmakta, bu çalışmalar neticelenene kadar da Trakya genelinde bu tip şeylere izin verilmemektedir...

   - Ama yapılmış, Büyükşehir kontrolünde, il genellerin kontrolünde ciddi anlamda kaçak binalar vardır ve bunların belli bir sıra çerçevesinde yıkılması şarttır fakat bunlar geçmiş dönemdeki belediyelerin, il genellerin takipsizliğinden dolayı önemli bir miktara ulaşmıştır.

 

  - Bunların her birisini el ele vererek, birer birer ortadan kaldırmamız acil bir sorun hâlindedir.

    Bir şey daha söyleyerek kapatmak istiyorum, bilgilendirme açısından. "Şu anda dere yatağına yapıldı." denilen tesisler resmî evraklara bakıldığında tamamen kadastro çalışmaları çerçevesinde tapulu arazi üzerine turizm alanı olarak tahsis edilmek üzere

    - Buraların kadastro çalışmaları esnasında, zirai alandan çıkarılıp parselli tarım alanlarına çevrilmiş olması o dönemde yapılmış olan çalışmalardan kaynaklanmaktadır; bunun da altını özellikle çizmek isterim.     Hepinize saygılar sunarım.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek