Lüleburgaz'da Yeni Bir Tat: Zooffee Coffee Açılıyor!
Lüleburgaz Ziraat Odası’ndan uyarı
Yangın Lüleburgaz’ı korkuttu
Kırklareli Valisi Turan, şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti
Bu haber 20 Haziran 2024, Perşembe 09:00 tarihinde eklendi. 188 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İbrahim Koser’in “Namus Davası” kitabı okuyucu ile buluştu

Lüleburgaz’lı yazar İbrahim Koser’in yeni Kitabı “Namus Davası” yayınlandı. Yazar Koser geçtiğimiz hafta yeni kitabının lansmanını imza günü düzenleyerek gerçekleştirdi.
İbrahim Koser’in  “Namus Davası” kitabı okuyucu ile buluştu  

Ardından kitabın tanıtımı ve okuyucu ile buluşmak adına Pusulam Kitabevi’nde düzenlenen Kitap Fuarına da katılım sağlayan İbrahim Koser okuyucuları ile bir araya geldi.

Kitabın içeriği

Kitap toplumdaki namus kavramındaki yanlış değer yargıları ve tabuları yaşanmış bir hikaye ile ele alıyor.

Trakya’nın bir köyünde geçen yaşanmış olayı kaleme alan Koser açıklamasında; “Namus deyince insanlar laf atmaya dahi yan baktı şeklinde bunu büyütüyor, tabulaştırıyor ve adına namus deniyor. Ama gerçek bir sorun olunca sessiz kalabiliyor.

Burada 60 sene önce yaşanan bir olay var, tam da bu konu ile alakalı ibretlik bir yaşanmışlık.

Hikâyemiz köyde kadınların çalıştığı bir günde başlıyor. Ahlaken zayıf ama kabadayı, çift silah ile gezen bir kişi çalışan kadınlara laf atıyor. Kadınlardan biri de konuyu büyütüyor ve eşi konuyu kapatmak istese de aile büyüklerini araya sokarak konuyu dallandırıyor. Sonucunda kayınvalidesi aracılığıyla işler büyüyor. İşin içine 3 damat dâhil oluyor ve kadının kocası ile birlikte intikam planı hazırlıyorlar.

Burada pek çok olay geçiyor ve planda olmayan gelişmeler sonucunda ana karakter Dramalı ile birlikte 3 damat 16’şar yıl hapis cezası alıyorlar.

Devamında Edirne kapalı cezaevinde kaçakçılık yapan bir Yahudi hikayeye dâhil oluyor. Namus kavramı ile övünerek hapis yatan ama ailesi maddi sıkıntılar içerisinde boğuşan Dramalı ile Yahudi’nin “namus” kavramları çatışıyor.” şeklinde konuştu.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek