Lüleburgaz'da Yeni Bir Tat: Zooffee Coffee Açılıyor!
Lüleburgaz Ziraat Odası’ndan uyarı
Yangın Lüleburgaz’ı korkuttu
Kırklareli Valisi Turan, şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti
Bu haber 24 Haziran 2024, Pazartesi 09:32 tarihinde eklendi. 289 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Gündoğdu’dan basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi
Milletvekili Gündoğdu’dan basın açıklaması  

Vecdi Gündoğdu’nun “Kırklareli’nde yaşanan doğal afet” hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada;”Kırklareli merkez ve çevresinde 14.06.2024 tarihinde meydana gelen şiddetli yağış, ceviz büyüklüğündeki dolu ve rüzgâr ciddi zararlara neden olmuştur.

Özellikle Üsküp Beldesi, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Asılbeyli, Karıncak, Arizbaba köylerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle bölgede tarım alanları, ekili alanlar ve kanatlı hayvanlar zarar görmüştür.

Doğal afet sonucu bölgede özellikle; ayçiçeği, buğday, arpa tarlaları ve meyve ve sebze bahçeleri ciddi zararlar görmüş, üreticilerimizi perişan olmuştur.

Ayrıca dolu nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin çatıları, evleri, araçlarının camları ve kaportaları ciddi şekilde hasar görmüştür.

Kırklareli’mizde doğal afete maruz kalan bölgelerde en hızlı bir şekilde hasar tespitlerinin yapılarak, zararların giderilmesi sağlanmalı ve bölge Afet Bölgesi ilan edilmelidir.

Yaşanan doğal afet sonucu tesellimiz can kaybının olmamasıdır.

Tüm vatandaşlarımıza, üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının en kısa sürede karşılanması için konunun takipçisi olacağımı bildirir, saygılarımı sunarım.” denildi.

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek