İstanbul Caddesi, ralli caddesi mi?
Nil Aktaş, Avrupa Şampiyonu oldu
İğneada'daki 6 kişinin öldüğü selde yıkılan tesiste keşif yapıldı
Demir Ali Tabak, LGS’de Türkiye 1. Si oldu
Bu haber 28 Haziran 2024, Cuma 09:14 tarihinde eklendi. 157 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadın Meclisi başkanı seçilen Çiğdem Öz gazetemize konuştu

Lüleburgaz’da geçtiğimiz Salı gününün akşamı Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) gerçekleşen seçimde 147 oyun 87’sini alarak Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçilen Çiğdem Öz amaç, hedef ve düşüncelerini anlattı.
Kadın Meclisi başkanı seçilen Çiğdem Öz gazetemize konuştu  

Öz şimdiye kadar yapılanlar hakkındaki yorumlarını aktardı ve görev süresi boyunca neleri amaçladıklarına dair bilgiler paylaştı.

 Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Öz sözlerinde; “ Öncelikle bu seçimde bana destek veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum ve hepsini sevgiyle kucaklıyorum.

 Özellikle kent konseyindeki yapılanmanın çoğunlukla gençlerden oluşması umutlu ve mutlu bir tablo oluşmasını sağlıyor. Genç ve dinamik bir yapıya sahip olan Kent Konseyi içerisinde bizler de Kadın Meclisi olarak hem gençler ile birlikte hem de dinamik yapımızla daha da renk katacağımıza inanıyoruz.

 Türkiye genelinde kadınlarla ilgili şimdiye kadar yapılmış çok güzel faaliyetler, örnekler var. Ama ne yazık ki Lüleburgaz'da bu yetersiz kalmış görünüyor. Özellikle pandemi sebep gösterilerek faaliyetler yavaş kalmış. Hâlbuki Lüleburgaz ve bu ilçenin kadınları örnek almanın ötesinde örnekler yaratabilecek bir potansiyele sahiptir.

 Baktığımızda kadına şiddete karşı tabii ki bir şeyler yapılmış, eylemler, protestolar vb. durumlar. Ama ekibimle beraber bununla sınırlı kalsın istemiyoruz, yapmış olmak için değil gerçekten harekete geçerek ve harekete geçirerek ilerleyeceğiz.

 Kadınlara yönelik eğitimler önceliğimiz olacak. Kadınların almak istedikleri eğitimler için gerekli zeminleri oluşturacağız. Mesela dil öğrenmek isteyen ama maddi sorunlarından dolayı kursa gidemeyen kadınlarımıza yönelik talep doğrultusunda dil eğitimi vermek istiyoruz.

 Onun dışında sadece kadınlar olarak değil, kız çocukları olarak da ihtiyaç sahibi çocuklarımıza eğitimciler olarak yanlarına olmak istiyoruz ve onları desteklemek istiyoruz.

 Her ne kadar kampüsümüz olmasa da bir üniversite potansiyeli olan bir şehirde yaşıyoruz ve buradaki çocukların temel ihtiyaçlarında sıkıntılar yaşanıyor.

 Onlara da elimizden geldiğince yardım etmek için projeler ortaya koyacağız. Bunlara örnek vermek gerekirse gerek yöneticiler gerek STK’lar gerek esnaflar ile işbirliği yapacağız. Bu işbirlikleri ile daha önce farklı ilçelerde denenmiş ve sonuca ulaşılmış olan askıda menü gibi yardımlaşma projelerini ortaya çıkaracağız. Bunu sadece yiyecek olarak görmeyelim, gerek bir tiyatro izlemek, gerek bir konsere katılmak, gerek bir geziye katılmak gibi her insanın yapması gereken pek çok alanda var olmaya çalışacağız.

 Yani sadece zorunlu konular değil, kadınlar için lüks görülen ihtiyaçlar konusunda da projeler üreteceğiz. Örneğin bir kadının tatil yapması dahi lüks görülebiliyor. Bu imkâna sahip olmayan kadınlar için kamp, gezi vb. organizasyonlara imza atacağız. Yani lüks görülen ama aslında tamamen insani ihtiyaçlar olan konularda da elimizden geleni yapacağız.

 Tabi ki bunu kız erkek ayrımı yapmadan anne içgüdüsüyle, eğitimci bakış açımızla değerlendirmek istiyoruz.

 Ve tabi ki kadının üretim hayatına geçmesi şeklinde projelerimiz olacak. Üretim ve iş hayatına katılım konusunda şu an takı, el emeği ürünler gibi şeyler var. Veya pazar yerindeki kadınların yaptıkları gıdaları satması gibi devam eden durumlar var. Bunlar tabi ki devam edecek, geliştirilecek ama farklı meziyetleri olan kadınların da girişimci ruhlarıyla önlerini açmak gibi amaçlarımız var.

Son olarak daha fazla insana ulaşabilmek, daha çeşitli olabilmek adına da her seferinde ilk amacımız daha fazla üye yapmak, daha fazla kadınla bir araya gelmek olacak. En temel hedeflerimizden biri bu.

 Çünkü Kent Konseyi'nin ne olduğunu tam olarak bilmeyen, Kadın Meclisi'nin işleyişini bilmeyen çok fazla insan var. O yüzden sosyal medyada ve çeşitli alanlarda biz bunları duyuracağız. Toplantılarımıza her kesimden kadının katılmasını isteyeceğiz. Lüleburgazlı kadınlar olarak bir arada gökkuşağı oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

 

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek